Soma Madenci Aileleri Manavgat'ta Ağırlandı - Son Dakika
Güncel

Soma Madenci Aileleri Manavgat'ta Ağırlandı

Soma Madenci Aileleri Manavgat\'ta Ağırlandı

Soma’da yaşanan maden faciasında ölen 53 madenci ailesi, TT Hotels Turkey şirketi ve Tantur tarafından Manavgat’ta ağırlandı.

30.10.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da yaşanan maden faciasında ölen 53 madenci ailesi, TT Hotels Turkey şirketi ve Tantur tarafından Manavgat'ta ağırlandı.

TT Hotels Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Göran Plath'ın öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında 3 gün boyunca otelde ağırlanan Somalı aileler, otelde gerçekleştirilen tüm aktivitelerden yararlanırken, yapılan çekilişle değişik hediyeler kazandılar. Somalı madenci ailelerini Manavgat'tan uğurlayanlar arasında Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Acar da yer aldı.

Somalı aileleri uğurlamaya gelen Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "İsterdik ki sizleri daha farklı biçimde ağırlayalım ama mukadderat. Beş Buçuk ay önce olan elim kaza elbette sizlerle bizim gönül bağımızı daha da kuvvetlendirdi. Zaten orada ki sizlerin varlığını biliyorduk elbette. Orada ki çalışma şartlarını, sizlerin geçim şartlarını ama o elim kaza dolayısıyla gönlümüz, kalbimiz, zihnimiz bütün dünyamız sizlerle birlikte olmaya sevk etti bizi. Halk olarak da, millet olarak da, devlet olarak da Biz Antalya Valiliği, Soma Kaymakamlığı, çeşitli kurumlarımızla işbirliği yaptık ve otel yönetimimiz, TT Hotels Turkey Şirketi sizleri otellerinde ağırlamak istedi. Soma Kaymakamlığımızla devamlı irtibatta olduk. Geldiniz bir kaç gün bizleri mutlu ettiniz. Sizleri burada ağırlamaktan gerçekten çok mutlu olduk. İnşallah önümüzde ki yıllarda bir kere daha böyle misafir etmeyi planlıyoruz. Otel yönetimimiz özellikle turizm sektöründe çalışmak isteyen bay ve bayanlardan eğitime tabi tuttuktan sonra burada ve Muğla'da ki otellerde istihdam etmek istiyor. Böyle bir düşüncesi var bizde bunu destekliyoruz. Umuyorum ki bir kaç gün Antalya, Manavgat'ımızda kalmanız biraz rahatlatmıştır. Mutlu olmuşsunuzdur. Çocuklarınız biraz eğlenmiştir. Bunu gönülden arzu ettik. Yolunuz açık olsun. Allah bahtınızı da yolunuzu da açık etsin. Aramızdan ayrılan şehitlerimizin de Allah mekanlarını cennet eylesin. Karaman Ermenek'te ki madenci arkadaşlarımızda tez zamanda inşallah gün yüzüne çıkarlar. Onlar için de Allahtan yardım diliyoruz. Orada da bir acımız oldu maalesef" dedi.

Bu tür etkinliklerin madenci ailelerine acılarını biraz olsun unutturma açısından önem taşıdığına dikkat çeken Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Selami Özdemir, "Malum olaydan sonra TT Hotels ve Tan Tur Turizm ortaklaşa Soma'ya geldiler. Onlarla bir proje imzaladık. Bu proje kapsamında şehit ailelerimizin Antalya'da otelde 3 gün ağırlanması vardı. Tabii misafirperverliklerini en iyi şekilde gösterdiler. İlk başta 700 kişi ağırlamak istediler. Tabii biz şehit ailelerimizin hepsine duyurduk. Fakat farklı sebeplerden dolayı gelemeyenler oldu. Biz buraya Pazartesi günü akşam giriş yaptık. 202 kişi geldik. 3 gün boyunca da burada en iyi şekilde ağırlandık. Bütün ailelerimiz hepsi çok memnun kaldılar bu geziden. Onlar için bir moral olmuş oldu. Yine bu tür organizasyonlarda onların acıları bir nebze de olsa biraz hafifletmek adına bu tür sosyal sorumluluk projelerini onlardan da bekliyoruz. Biz 301 Şehit ailelerin hepsine ulaştık. Bunların içerisinde Kınık, Savaştape, Bergama, Kırkağaç ve Çorum'dan dahi misafirlerimiz var şu anda. Olaydan sonra çeşitli bölgelere gidenlerde oldu. Burada misafir edilen 53 aile toplamda 202 kişi var" dedi.

TT Hotels Turkey Kurumsal Marka ve İletişim Müdürü Hakan Korkmaz ise İki Buçuk ay önce TT Hotels Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Göran Plath bu fikri ortaya atarak bu projenin ilk kıvılcımını ateşlediğini belirterek, "Böylesine bir düşünce bir projenin hayata geçirilmesi beni bir Türk olarak da çok mutlu kıldı. Biz daha sonra Antalya Valiliği ile irtibata geçtik. Sayın Vali Yardımcısı Recep beyin yönlendirmesi ile biz Soma Kaymakamlığı ile irtibata geçtik. Tabii biz derken Tan Tur'u da burada unutmamak lazım. Projenin başlangıcından sonuna kadar Tan Tur Turizm Türkiye vermiş olduğu destekle onlarda bu projenin içerisinde müdahil oldular. Biz Mayıs ayında yaşanan trajik kazada şehit olan vatandaşlarımızın ailelerini misafir etmek istediğimizi belirttik. Onlara ailelerimizi kapsayacak sayıda kapasite verdik. Soma Kaymakamlığı Bir Buçuk aylık bir çalışmadan sonra tüm ailelerle temasa geçtiler. Ailelerin bazıları gelmek istemediklerini, bazıları okul durumunu ve bazı özel sebeplerden dolayı katılamayacaklarını ilettiler. Sonuç olarak 202 çocuk ve vatandaşımız organizasyona katıldılar. Biz misafirlerimizi otelde konaklatırken diğer yabancı otelde konaklayan misafirlere de olayı anlattık. Onlarda bunu çok keyifli ve sevinçli bir şekilde karşıladılar. Kesinlikle onlardan bir hoşnutsuzluk olmadı. Otel tüm çalışan personelimiz birlikte el vererek misafirlerimize iyi ve hoş vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Yönetim Direktörümüz Göran Plath'ın da dediği gibi Yüzlerinde tekrar bir gülücük oluşturmak için biz var gücümüzle çalıştık. Soma ile El Ele diye çıktığımız bu projede bizim hedefimiz. Sadece Bir günlük bir organizasyon değil, bundan sonra İnşallah Soma için daha neler yapabilirizin peşinde olacağız. Biz Türkiye'de faaliyet gösteren 16 otelin bulunduğu yaklaşık 4 Bin 500 kişinin üzerinde çalışanın olduğu bir firmayız. Doğal olarak da tabi bizim genç, çalışkan, tutkulu, enerji sahibi olan arkadaşlara gençlere ihtiyacımız var. Soma'ya yaptığımız bir ziyarette Sayın Kaymakamımız Mehmet beyin de belirttiği gibi; Burada ki gençlere iş imkanı lazım. Onlara kömür ocakları dışında da iş imkanı lazım. Şeklinde serzenişinden yola çıkarak belki her sene Soma'dan gençlerimize, gerçekten kendisine turizmde gelecek arayan arkadaşlarımızı yön vermek iş imkanı sunmak için orayla irtibatlarımız devam edecek. Bu 50,70,100kişi olur şu anda bir rakam söylemek istemiyorum ama oradan bu şekilde talep bilgi geldiği sürece de biz bu projenin devamını getireceğiz diye düşünüyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma Madenci Aileleri Manavgat'ta Ağırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Geleceğin Spor Şampiyonları Belirleniyor
    14:25 Samsun'da Geleceğin Spor Şampiyonları Belirleniyor

    Türkiye Sportif Yetenek Taraması Projesi kapsamında Samsun'da ilkokul 3. sınıf öğrencileri arasında yapılan taramalar sonucunda geleceğin spor şampiyonları belirleniyor. Uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen taramalar sonucunda başarılı olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı veri havuzunda toplanıp, temel sportif yetenek ölçümünün ardından tespit edilecek spor branşına yönlendirilecek. Program kapsamında 19 bin 583 çocuk taramadan geçirilerek, branşlara yönlendirilecek.

  • Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek
    14:24 Pinokyo Müzikal Masalı İBB CRR Konser Salonu'nda sahnelenecek

    Pinokyo Müzikal Masalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte, Pinokyo'nun hayallerinin peşinde koşarken yaşadığı maceralar, sevinçler ve zorluklar seyircilerin beğenisine sunulacak. Etkinlik, dürüstlük, sadakat ve gerçek benliği bulma arayışı gibi evrensel temaları vurgulayarak izleyicilere hem eğlenceli hem düşündürücü bir deneyim yaşatacak.

  • Tokat'ta Yola Düşen Ağaç Anbean Kameraya Yansıdı
    14:22 Tokat'ta Yola Düşen Ağaç Anbean Kameraya Yansıdı

    Tokat'ta eski Turhal yolunda seyahat eden bir vatandaş ve kızı, yolda seyrederken beklenmedik bir şekilde yola devrilen bir ağaçla karşılaştı. Araç kamerası tarafından kaydedilen o anlar, kıl payıyla faciadan kurtulan vatandaşın şokunu gözler önüne serdi. Ağacın kesimi sırasında güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle yaşanan olay, tepkilere neden oldu.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü
    14:22 Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü

    Tayland'da eski bir maden ocağında altın arayan define avcısı, toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından eski maden ocağının çevresi kapatılırken, kazadan kurtulmayı başaran 2 define avcısı sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek
    14:20 Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat ödemesine karar verdi. Özkoç, tazminat ve fer'ileri birlikte 122 bin 448 lira ödeyecek.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.


Advertisement