Srebrenitsa Soykırımının 21. Yılı - Son Dakika
Güncel

Srebrenitsa Soykırımının 21. Yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Srebrenitsa soykırımının 21. yılında Bosnalıların acılarını bir kez daha paylaştığını belirterek, "Bu tür vahşetlerin insanlık fotoğrafından çıkartılmasını, zulmün, acının ve gözyaşının yerini barışın ve huzurun aldığı bir dünya düzeninin tesis edilmesini, Allah'tan niyaz ediyorum.

11.07.2016 12:20

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Srebrenitsa soykırımının 21. yılında Bosnalıların acılarını bir kez daha paylaştığını belirterek, "Bu tür vahşetlerin insanlık fotoğrafından çıkartılmasını, zulmün, acının ve gözyaşının yerini barışın ve huzurun aldığı bir dünya düzeninin tesis edilmesini, Allah'tan niyaz ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Sorgun, yaptığı yazılı açıklamada, 21 yıl önce Avrupa'nın ortasında, dünyanın gözü önünde, Sırp ordusu tarafından bir soykırım harekatı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

"İnsanlık Avrupa'nın merkezinde neredeyse canlı yayında yok edilmiş ve 8 bin 372 sivil Müslüman Boşnak kardeşimiz bu harekat sonucu topluca katledilmişti." görüşünü aktaran Sorgun, BM'nin Srebrenitsa'yı güvenli bölge ilan etmesine rağmen gerçekleştirilen soykırımın acılarını hala yüreklerinde duymaya devam ettiklerini ifade etti.

Sorgun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kendisinin ve ülkesinin yaşadığı onca acıya rağmen, 'Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız. Kin ve intikam peşinde koşmayacağız' diyerek dünyaya seslenen büyük devlet adamı, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'i, dava arkadaşlarını ve bu olaylar esnasında hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimizi hayırla ve rahmetle yad ediyorum.

Soykırımın 21. yıl dönümünde, Bosnalı kardeşlerimizin acılarını bir kez daha paylaşırken, bu tür vahşetlerin insanlık fotoğrafından çıkartılmasını, zulmün, acının ve gözyaşının yerini barışın ve huzurun aldığı bir dünya düzeninin tesis edilmesini, Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Srebrenitsa Soykırımının 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement