"Süper Jandarma Tatilde!" - Son Dakika
Güncel

"Süper Jandarma Tatilde!"

Jandarma, güney Avrupa'nın birçok bölgesinde uygulanan sistemi Türkiye'ye getirerek Antalya ve İzmir'in yoğun turist çeken yörelerinde Atlı Jandarma uygulaması başlattı.

14.07.2014 13:53

Jandarma, güney Avrupa'nın birçok bölgesinde uygulanan sistemi Türkiye'ye getirerek Antalya ve İzmir'in yoğun turist çeken yörelerinde Atlı Jandarma uygulaması başlattı. Turist ve yerli nüfusun güvenliği atlı jandarmayla sağlanacak.

TSK'dan çeşitli konulara ilişkin yapılan açıklamaya göre Antalya'nın Kemer ilçesi Beldibi mevkisi ile Phaselis Antik Kenti'nde ve İzmir'in Selçuk, Seferihisar ve Menderes ilçelerinde turistik bölgelerde güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirilen Atlı Jandarma Unsuru göreve başladı.

-TSK'DAN AFGAN MÜLTECİLERE ELBİSE-

Kara Kuvvetleri 4'üncü Kolordu Komutanlığı tarafından, mülteci kamplarında yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım maksadıyla gönderilen elbiseler ile Afganistan'da Kabil Bölge Komutanlığı envanterinde bulunan insani yardım malzemelerinin bir kısmı, 9 Temmuz 2014 tarihinde, Kabil merkezde bulunan Gudam Hai Mili Bus, Blok Hai Havadaval ve Kala-e Marki mülteci kamplarında yaşayan toplam 250 aileye dağıtıldı.

-KAZA GEÇİREN KÖY KORUCUSU KIZINA TSK DESTEĞİ-

4 Temmuz tarihinde; riskli doğum şüphesi olan bir vatandaşın, Beytüşşebap Devlet Hastanesinden Şırnak Devlet Hastanesine, 8 Temmuz günü ise trafik kazası sonucu ağır yaralanan geçici köy korucusunun kızı, helikopterle Ayvalık Beytüşşebap Üs Bölgesi'nden Şırnak Devlet Hastanesine sıhhi tahliyesi gerçekleştirildi.

-25 YIL SONRA ONARILAN ŞEHİT EVİ-

24 Mayıs 1989 tarihinde Van'da şehit olan Jandarma Er Hakkı Keskin'in Samsun ili Bafra ilçesi Doğanca Beldesinde ikamet eden ailesinin harap ve yıkık vaziyetteki evi, Samsun Garnizon Komutanlığının koordinatörlüğünde, İl Jandarma Komutanlığı ile Bafra ilçesinin resmi makamları ve eşrafının destek ve katkılarıyla onarıldı. Ev 9 Temmuz'da şehit ailesine teslim edildi.

-JANDARMA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DENEYİMİNİ PAYLAŞTI-

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından uluslararası düzeyde icra edilen iş birliği ve eğitim faaliyetleri kapsamında; 23 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında Jandarma Okullar Komutanlığı bünyesinde kurulan Uluslararası Jandarma Eğitim Merkezinde, yabancı ülke kolluk mensuplarına yönelik "Narkotik ve Psikotrop Maddelerle Mücadele" kursu icra edildi. İcra edilen kursa, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele birimlerinde görev yapan; Kamerun, Nijerya ve Somali'den 4'er personel olmak üzere toplam 12 kursiyer katıldı.

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Patlayıcı Madde İmha Tim Komutanlığı tarafından Gilan, İstok ve Mitroviça'da konuşlu Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Ani Müdahale Taburlarına ve Pomozotin'de konuşlu Sivil Savunma Alayında görevli Kosova Askerlerine "Patlayıcı Maddelere Karşı Alınacak Emniyet Tedbirleri" konulu eğitim Haziran ayıın başında teorik ve pratik olarak verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Süper Jandarma Tatilde!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement