Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Olaylar

Suriye\'deki Olaylar

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye'de geçici hükümet kurmak için 3 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

23.01.2013 23:31

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye'de geçici hükümet kurmak için 3 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de geçici hükümet kurmak için 3 milyar dolara ihtiyaç olduğunu, dost ülkelerden bu miktarın sağlanması için şimdiye kadar garanti verilmediğini ifade etti.

Hükümetin kurulması gerektiğini ancak maddi yardım eksikliğinden dolayı başarısız olmasından endişe duyduğunu aktaran Hatib, parasız hükümetin kıymeti olmadığını kaydetti.

Suriye'de hükümet bulunmaması ve kaos yaşanması dolayısıyla Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi tarafından bir hükümet atanmasından endişe duyduğunu kaydeden Hatib, bunun Suriye'nin yararına olmayacağını kaydetti.

Suriye'deki savaşın bölgesel ve uluslararası hesapların tasfiye meydanı haline geldiğini belirten Hatib, uluslararası toplumun Suriye meselesine kayıtsız kalmasını kınadı.

SMDK Başkanı Hatib, "Duyguları olmayan ülkeler, soğuğu hissetmiyor, açlık çekmiyor, çocukların acılarını, hapislerde işkenceye uğrayanların sesini duymuyor" ifadesini kullandı.

Kaos ile mücadelenin tek yolunun geçici hükümet kurmak olduğunu vurgulayan Hatib, ülkedeki güvenlik boşluklarını fırsat bilen çetelerin yardım malzemelerini çaldığını veya yağmaladığını, bazı petrol yataklarının silahlı grupların eline geçtiğini, bazılarının bu petrolü koruduğunu, bazılarının ise çaldığını belirtti.

Hatib, "Biz şimdi iki ateş arasındayız. Bunlar da hükümeti kurmamız ve başarısızlığa uğrama tehlikesi ya da hükümeti kurmamamız ve uluslararası müdahale tehlikesidir" dedi.

Muhabir: Hazım Bedr/Zeynep Hilal Karyağdı/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement