İstanbul'da Aranan Taksi Gaspçısı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Aranan Taksi Gaspçısı Yakalandı

İstanbul\'da Aranan Taksi Gaspçısı Yakalandı

İstanbul'da polis, otomobillerine müşteri olarak bindiği taksicilerin araçlarını ve paralarını gasp eden şüpheliyi yakaladı.

12.11.2014 17:03  Güncelleme: 17:36

İstanbul'da otomobillerine müşteri olarak bindiği taksicilerin araçlarını ve paralarını gasp eden şüpheli polis tarafından yakalandı. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden şüpheli Harun A.(28)'nın bir taksicinin kendisini dolandırmasının ardından intikam amacıyla gasp yaptığını anlattı. Solunum güçlüğü çektiği öğrenilen şüphelinin bu nedenle gasp ettiği şoförlerin araçlarını alarak kaçtığı öğrenildi. Şüpheli adliyeye sevk edildi. Taksi gaspçısının yakalanması için taksiciler Esenler Emniyet Müdürlüğü önünde dün gece eylem yapmışlardı.

GASPÇI İÇİN TAKSİCİLER EYLEM YAPMIŞTI

İstanbul'daki taksicilerin korkulu rüyası haline gelen gaspçı polis tarafından yakalandı. İstanbul'da ilk defa 6 Kasım 2014 tarihinde Ümraniye'de bir taksi şoförünün parasını ve aracını gasp eden şüpheli daha sonra seri gasplarına devam etmişti. Müşteri olarak bindiği taksi şoförlerini elindeki bıçakla korkutan şüphelinin para ve cep telefonlarını gasp ettikten sonra mağdurları araçtan indirdiği ardından direksiyona geçerek kaçtığı belirlenmişti. Şüpheli son olarak önceki gece Umut Demir adlı taksi şoförünü bıçak tehdidi i ile yaralamış ve aracı alarak kaçmıştı. Bu olayın ardından Esenler Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan taksiciler yaptıkları basın açıklamasıyla gaspçının yakalanmasını istemişlerdi.

TAKSİLERİ "İNTİKAM"  İÇİN GASP ETMİŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada olayın şüphelisini son olarak gasp ettiği taksinin içinde yakaladı. Şüpheli sorgulanmak üzere Gasp Büro Amirliğine getirildi. Poliste yapılan sorgusunda 5 taksi şoförünü gasp ettiğini itiraf eden şüphelinin olayları intikam amacıyla yaptığını söylediği öğrenildi. Şüphelinin seyyar satıcılık yaptığı sırada, tezgahına belediye ekipleri tarafından el konduğu, evine dönmek üzere bindiği taksi şoförünün verdiği 100 lira para üstü olarak vermesi gereken 30 lirayı vermeyerek kaçtığı öğrenildi. Bu olayın ardından taksicilere kızan şüphelinin gasp olaylarını yapmaya başladığı belirtildi.

"KOŞAMADIĞI İÇİN TAKSİLERİ GASP EDEREK KAÇMIŞ"

Öte yandan solunum sıkıntısı çeken şüpheli Harun A.'nın olaylar sırasında yaya olarak kaçamayacağı için gasp ettiği şoförlerin araçlarını da gasp ettiği öğrenildi. Gasp ettiği taksiler'le yakıtları bitene kadar dolaşan şüphelinin daha sonra araçları terk ettiği belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Aranan Taksi Gaspçısı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement