Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uluslararası Robot Yarışması'nda - Son Dakika
Yerel

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uluslararası Robot Yarışması'nda

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uluslararası Robot Yarışması\'nda

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu yıl Eskişehir’de düzenlenen 8. MEB Uluslararası Robot Yarışması’na katıldı.

03.06.2014 12:22

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bu yıl Eskişehir'de düzenlenen 8. MEB Uluslararası Robot Yarışması'na katıldı.

Eskişehir 8. MEB Uluslararası Robot Yarışması, "Çizgi İzleyen Kategori", "Temalı Kategori", "Sumo Kategori ", "Mini Sumo Kategori", "Robotino Kategori" ve "Serbest Kategori" dallarında yapıldı.

Sadece "Çizgi izleyen Robot" kategorisinde 504 robotun katıldığı yarışmaya pek çok ülke, üniversite ve okul başvurdu. Bu yarışmaya katılan Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Okulun Bilişim Teknolojileri Öğrencileri Mesut Türkkalesi ve Emre Zengin tarafından yapılan robotlarla büyük başarı elde etti.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, Bilişim Teknolojileri Alan ve Şefleri olan Ahmet Akgün ile Serdal Özçelik'in de hazır bulunduğu yarışmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Arnavutluk ve Gürcistan gibi ülkeler ile aralarında Türkiye'den Marmara, Başkent, Karabük, Afyonkarahisar, Niğde, Amasya, Özyeğin, Celal Bayar, Sakarya, Mevlana, Gelişim, Trakya ve Kastamonu Üniversitesi ve İzmir Fen Lisesi'nin robotlarını geçerek yarışmaları başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yarışmada açtığı standın Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarınca ve yarışmaya katılan ülkelerce en çok beğenilen ve ziyaret edilen stantlardan biri olduğunu belirten Okul Müdürü Tevfik Delen, daha önce katıldıkları uluslararası yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmaya da çok önemli görsel malzemelerle katılarak Gediz ve Kütahya'yı tanıtmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Okul Müdürü Tevfik Delen, Okulun yapmış olduğu sosyal ve kültürel faaliyetleri de dile getirerek, şu şekilde konuştu:

"Okulumuz tarafından hazırlanıp uygulanan ve AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajans tarafından desteklenen "AB Binalarında Uygulanan Isı Yalıtım Teknikleri" konulu projelerimiz bu standa sergiye açıldı. Geniş bilgiler içeren görsellerle desteklenen stant Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Akbaş, MEB. Mesleki ve Teknik Eğitim Gn. Md. Şube Md. Yaşar Baki Altunbaş ile Almanya, Azerbaycan ve Arnavutluk takımları olmak üzere pek çok kişi kurum ve kuruluş tarafından büyük bir beğeni ile ziyaret edildi ve ziyaretçilerden tam puan aldı. Kafilemiz tarafından rehberlik edilen "Çizgi İzleyen Robot" 2013 yılında Kütahya ilinden 3 tane uluslararası yarışmaya katılan tek takım ve tek okul olarak kırılması güç bir rekora imza atmıştı."(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uluslararası Robot Yarışması'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement