Tokat'ta Danişmendliler Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Danişmendliler Sempozyumu

Tokat\'ta Danişmendliler Sempozyumu

Danişmendliler Sempozyumu’nda konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, en büyük öksüzlüğün, köksüzlük olduğunu söyledi.

12.11.2015 18:40

Danişmendliler Sempozyumu'nda konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, en büyük öksüzlüğün, köksüzlük olduğunu söyledi.

Tokat Belediyesi, Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi katkıları ile düzenlenen Danişmendliler Sempozyumu (Tarih-Kültür-Medeniyet) çok sayıda akademisyen ve resmi kurum temsilcisi katılımı ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başkan Eroğlu, Tokat'ın tarihi ve kültürel geçmişinden söz ederek, bu potansiyeli Türkiye ve dünyaya yansıtmak için önemli çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Eroğlu, "Türklerin ilk Anadolu'ya girmesiyle beraber 900 yıldır kesintisiz Türk egemenliğinde olan bu topraklar; 14 medeniyete beşiklik yapmış ve birçok medeniyeti üzerinde barındırmış. Son 100-150 yılda birçok memleketlerden gelen insanların yaşadığı, birçok etnik yapıyı içinde barındıran, ülkesini bayrağını seven ve asla ülkesine ihanet etmeyen bir şehir Tokat. Kavgasız, gürültüsüz insanların barışça yaşadığı bir şehir. Birçok tarihi ismin yolunun düştüğü şehrimiz için "Tokat'a gitmek gerek" diyor Mevlana ve sonra ekliyor: "Çünkü Tokat'ta iklim ve insanlar mutedildir." Asırlar önce söylenen bu söz, her halde şimdi tam karşılığını bu sempozyumda bulmuştur" dedi.

"EN BÜYÜK ÖKSÜZLÜK, KÖKSÜZLÜKTÜR"

Yereldeki insanların, şehirdeki yöneticilerin vizyonu, şehrin vizyonu olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, "Bizler de bu noktada şehrimizdeki insanların gurur duyacağı daha güzel bir şehir olması için yoğun gayretler sarf ediyoruz. Bunları yaparken geçmişimizi bilmemiz lazım. 'En büyük öksüzlük, köksüzlüktür'. Geçmişimizi bileceğiz ki geleceğimizi inşa edelim. İşte bugünde buna vesile olan bir sempozyumu yapıyoruz. Burada bulunan gençlerimizle çok daha güzel bir Türkiye'ye ulaşacağımızdan kuşkumuz yok. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış Türkiye'yi inşa edeceğimize inanıyorum. Bu sempozyumda sunulan bütün bildirilerin daha sonra kitap bütünlüğünde yayınlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sempozyuma katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ve Prof. Dr. Mikail Bayram "Niksar Emir Arslandoğmuş Kümbeti'ndeki Kufi Kitabe ve Hat Sanatı Açısından Önemi" konusunda bildiri sundu.

Açılış bildirilerinin sunulmasının ardından Araştırmacı Hasan Erdeem arşivinden seçilen "Danişmendli Kültür Mirası" konulu fotoğraf sergisi gezildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Danişmendliler Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement