Tunceli'de Meşaleli Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Meşaleli Yürüyüş

Tunceli\'de Meşaleli Yürüyüş

Tunceli Sanan Sokak üzerinde toplanan aralarında DBP'li yöneticileri ile yüzleri kapalılarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Meydanı üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.

15.08.2014 22:12

Tunceli Sanan Sokak üzerinde toplanan aralarında DBP'li yöneticileri ile yüzleri kapalılarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Meydanı üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında PKK flamaları taşınırken, PKK lehine sloganlar atıldı.

DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, 15 Ağustos 1984 tarihinin Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının tarihinde önemli bir yer aldığını savunarak; " 15 Ağustos, Kürdistan'a dayatılan sömürgeci ve baskıcı zihniyetin tüm kirli uygulamalarına karşı, 12 Eylül faşizmine karşı başkaldırı ve özgürlük mücadelesinin başladığı gündür. 15 Ağustos Kürt halkının makus talihinin değiştiği ve özgürlüğe atım atığı gündür. Bugün Kürt özgürlük harekatı 4 parçada halkının özgürlüğü için mücadele etmektedir. Rojova'da ve Kürdistan'ın değer bölgelerinde kahramanca verilen mücadelelerin Kürt halkı için ne denli önemli ve hayatı olduğu ortadadır. Bir yanda sömürgeciler bir yanda IŞİD denen faşist çetelere karşı verilen cesur ve kahraman mücadelede Kürt gençleri tarih yazmaktadır. Bu nedenle 15 Ağustos Kürtlerin özgürlüğe adım attığı gündür" dedi.

Grup daha sona havai fişekler attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Meşaleli Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement