Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Etkinlikleri

Şanlıurfa'da hafta dolayısıyla "Göbeklitepe konferansı" düzenlendi.

15.04.2014 17:39

Şanlıurfa'da Turizm haftası etkinlikleri kapsamında "Göbeklitepe konferansı" düzenlendi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa katılan Vali İzzetin Küçük,  turizmin bir şehrin imajını, eğitim düzeyini ve ekonomisini olumlu yönde etkileyen bir alan olduğunu belirtti.

Kentte yaşayan herkesin turizmi kalkındırmak için çalışmalara katılması gerektiğini ifade eden Küçük, bu anlamda Büyükşehir Belediyesi'yle önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Bu projede Şanlıurfa'nın en değerli unsurlarını oluşturacaklarını aktaran Küçük, "Belediyemizle hediyelik eşya konusunda bir çalışma başlatıyoruz. Böylelikle bu şehri gerçekten temsil edecek yeni hediyelik eşyalar üreteceğiz. Bu anlamda restorasyon çalışmalarına da hız vererek 35 vakıf eserinin restorasyonunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Göbeklitepe'yle ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Etkinlikte daha sonra Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt, "Göbeklitepe'nin coğrafi konumu, yapılan kazı çalışmaları ve Göbeklitepe'nin dünya tarihindeki önemini" anlattı.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz veKaraköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu ile vatandaşlar katıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement