Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri

Olağanüstü toplanan Türk İş Başkanlar Kurulu, Tes İş ve Maden İş sendikalarını örgütlü olduğu iş yerlerinde 16 Haziran Pazartesi günü bir günlük iş bırakma eylemi yapılmasını kararlaştırdı Türk İş Genel Başkanı Atalay: "Bu meselede bizim arabamızın geri vitesi yok. Nereye giderse gitsin"

12.06.2014 17:40

Olağanüstü toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu, Tes-İş ve Maden-İş sendikalarını örgütlü olduğu iş yerlerinde 16 Haziran Pazartesi günü bir günlük iş bırakma eylemi yapılmasını kararlaştırdı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay başkanlığında saat 14.00'te olağanüstü toplanan Başkanlar Kurulu, saat 15.30'da sona erdi. Kurulun ardından Atalay ve diğer başkanlar, Yatağan Termik Santralinin özelleştirmesine tepki için bir süredir Özelleştirme İdaresi Başkanlığının karşısında oturma eylemi yaparken önceki gün eylemlerini Türk-İş Genel Merkezine taşıyan işçilerin yanına indi. Başkanlar ve işçiler hep birlikte Kurtuluş'taki Özelleştirme İdaresi Başkanlığına kadar yürüdü.

Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı binası önünde açıklamada bulunan Atalay, Tes-İş ve Maden-İş'in Türk-İş Başkanlar Kurulu'na bir eylem planı sunduğunu, Başkanlar Kurulu'nun da bu planı olduğu gibi kabul ettiğini belirtti.

Yatağan ve civarında yaklaşık 30 yıllık kömür rezervi bulunduğunu vurgulayan Atalay, "Devasa makine parkı var. Kemerköy Limanı var. 550 lojman var. Geniş arazi var. Bunların karşılığı 2 milyar 671 milyon dolar olmamalı. Bunun adı peşkeştir. Bunun adı yağmadır. Bunun adı buralarını birilerine vermektir" dedi.

Atalay, açıklamalarının ardından Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy özelleştirmelerinin son bulmasını talep ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk-İş Başkanı, yönetimi, Başkanlar Kurulu olarak 9 aydır Yatağan işçisinin yanından ayrılmadık. Yatağan'da olduk, Özelleştirmenin önünde olduk, 15 Şubat'ta Sıhhiye Meydanı'nda olduk. Bugün de buradayız, yarın da yanınızdayız. Kabul edilen eylem planına noksansız herkes uymak zorunda. Bu Türk-İş'in sözü. Bu meselede bizim arabamızın geri vitesi yok. Nereye giderse gitsin."

-16 Haziran'da bir günlük iş bırakma eylemi yapılacak

Eylem planını açıklamak için söz alan Tes-İş Genel Başkan Vekili Hasan Tahsin Zengin de santrallerin duvarların arkasında satılabileceğini ama alan firmaların oraya gidemeyeceğini söyledi.

Kendi sonlarının Soma gibi olmasını istemediklerini ifade eden Zengin, Başkanlar Kurulu'nun aldığı kararları şu şekilde açıkladı:

"Tes-İş ve Maden-İş üyeleri, 16 Haziran'da bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Ertesi gün, 17 Haziran Salı günü Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinde 2 saat iş bırakma eylemine gidilecek. 19 Haziran Perşembe günü ise 81 ilde ve ilçelerde AK Parti teşkilatları önünde eylemlerimiz devam edecek. Bu eylemlerden netice alınmadığı takdirde her sendika kendi eylem planını oluşturarak Türk-İş'e sunacak."

Açıklamaların ardından Türk-İş Başkanlar Kurulu üyeleri, konfederasyon genel merkezine geri dönerken, işçiler ve işçilere destek veren vatandaşlar Ziya Gökalp Caddesi'ni bir süre daha trafiğe kapatmaya devam etti.

Emniyet güçlerinin uyarılarının ardından işçiler ve destek veren vatandaşlar caddeden ayrılarak, Kurtuluş Parkı'na geçti. Bu sırada zaman zaman emniyet güçleriyle işçiler arasında gerginlikler yaşandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement