Türk Kızılayı Savaş ve Terör Mağdurlarına Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Savaş ve Terör Mağdurlarına Kucak Açtı

Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişen Türk Kızılayı, Suriyeli sığınmacıların yanı sıra terör mağduru ailelerin de umudu oldu.

12.04.2016 11:17

MUSA ÖZYÜREK - Yurt içi ve yurt dışında yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişen Türk Kızılayı, Suriyeli sığınmacıların yanı sıra terör mağduru ailelerin de umudu oldu.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan veya Suriye'de güvenli bölgelerde oluşturulan kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere düzenli olarak yiyecek, içecek, giyecek ve barınma yardımı yapan Türk Kızılayı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan aileleri de sahipsiz bırakmıyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılayı Bölge Buluşmaları için bir süre önce geldiği Kayseri'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, nerede yardıma muhtaç bir insan varsa dil, din, millet ayrımı yapmadan yardımına koşmaya gayret ettiklerini söyledi. Kınık, vatandaşların bağışlarını gerekse Kızılayın kendi kaynaklarından sağlanan yardım malzemelerini en doğru şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türk Kızılayının 2015 yılında ağırlıklı olarak mülteci sorunuyla ilgilendiğine değinen Kınık, şunları dile getirdi:

"Sınır yardımları çerçevesinde Suriye'nin içine gönderilen insani yardımlar noktasında Türk Kızılayı lojistik merkez konumunda. Bütün sınır bölgesinde açık gümrük kapılarımızdan Suriye'ye yönlendirilmek istenen yardımlar, Kızılay aracılığıyla gönderiliyor. 3 yıl içinde 9 sınır kapısı aracılığıyla 1,3 milyar lira değerinde insani yardım malzemesi Suriye'nin içindeki kamplara gönderildi. Şu anda da günlük ortalama 20 tır insani yardım malzemesiyle çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte Türkiye içindeki 22 kamptaki Suriyeli kardeşlerimize Kızılay Kart aracılığıyla nakit destekte bulunuyoruz. 2015 yılında Kızılay Kart ile 310 milyon liralık destek sağladık."

Yardım tırlarının içerisinde gıdalar başta olmak üzere çadır, battaniye, kumanya, ambulans, ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi sarf malzemeleri, hijyen seti, su, jeneratör, un, şeker, yatak, giyim ve eğitim malzemeleri gibi çok çeşitli ihtiyaç malzemelerinin yer aldığına dikkati çeken Kınık, insanların hayatta kalabilmesi için ne lazımsa tedarik edilip gönderildiğini vurguladı.

Terör mağdurlarına Kızılay sahip çıktı

Terörün en acı yüzünü gösterdiği bu dönemlerde evinden, yerinden, yurdundan ayrılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşları da unutmadıklarını ve onları kaderlerine terk etmediklerini ifade eden Kınık, şöyle konuştu:

" Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari gibi bölgelerdeki terör mağduru vatandaşlarımıza insani yardım malzemesi sevkıyatı yaptık ve 10 bin aileye ulaştık. Kızılay Kart aracılığıyla bölgedeki terör mağduru insanlarımıza nakit yardımda bulunuyoruz. 30 civarındaki Kızılay şubemiz aracılığıyla bölgede 5 bin 100 aileye Kızılay Kart dağıtıldı. Bunu 30 bin aileye çıkarmayı hedefliyoruz. Valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, sosyal yardımlaşma vakıfları ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarıyla faaliyetlerimiz devam ediyor."

Kızılay Kart Projesinin ihtiyaç sahipleri için çok önemli olduğunu dile getiren Kınık, kartlara 120 lira civarında para yüklendiğini ve ailelerin ihtiyaçlarına göre kendi alışverişlerini yaptığını, yardım açısından daha doğru bir yaklaşım olduğuna inandıklarını ve projeyi daha da yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Savaş ve Terör Mağdurlarına Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement