Türkiye, Bisikletin Usta İsimlerini Bekliyor - Son Dakika
Spor

Türkiye, Bisikletin Usta İsimlerini Bekliyor

Türkiye, Bisikletin Usta İsimlerini Bekliyor

Türkiye, bisiklet dünyasının en prestijli turlarından birine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşayacak.

12.04.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, bisiklet dünyasının en prestijli turlarından birine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşayacak. Her yıl dünyada milyonlarca sporseverin yakından takip ettiği 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2015), bu sene 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

TUR 2015 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülke sporunun en değerli organizasyonlarından olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR), 51. kez dünyanın en önemli bisikletçilerinin buluşma adresi olacak" dedi.

TUR 2015 organizasyonunun Türkiye'nin dünya sporundaki prestiji açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Gerçekleştirilen büyük organizasyonlarla dünya sporunun merkezi haline gelen Türkiye, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda organizasyon tecrübesini bir kez daha en iyi şekilde sergileyecektir" ifadelerine yer verdi.

"TUR ile birlikte bisiklet dünyasının gözü Türkiye'de olacak" diyen Bakan Çağatay Kılıç, "Geçen yıl 21 televizyon kuruluşu aracılığıyla 190 ülkede yayınlanan TUR, dünya üzerinde yaklaşık 600 milyon sporsevere ulaşmıştı. Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerinin bu yıl da milyonlarca sporsevere ulaşacağı organizasyon, ülkemizin tanıtımı açısından da büyük bir önem taşıyor" açıklamasında bulundu.

"21 PROFESYONEL TAKIM, 168 SPORCU, 8 ETAP"

Ülke sporunun önde gelen organizasyonlarından olan TUR 2015'te her biri 8 sporcudan oluşan 21 profesyonel takım mücadele verecek. Toplamda 8 etaptan oluşacak müsabakada İtalya'dan 5, Belçika'dan 4, Avustralya ve ABD'den 2, Kolombiya, Fransa, Kazakistan, Polonya, Rusya, Güney Afrika, İspanya ve ev sahibi ülke takımı olarak Türkiye adına 1'er takım yarışacak.

World Tour müsabakalarından sonra dünyanın en prestijli 17 etaplı bisiklet turundan birisi olan TUR 2015, 51.yılında "Yüzyılın İkinci Yarısı için Start Alıyoruz" sloganıyla 15 yayın kuruluşu ve 4 haber ajansı ile 5 kıtadan takip edilebilecek.

TUR 2015 HANGİ ETAPLARDAN OLUŞACAK?

TUR 2015'te kıyasıya mücadelenin verileceği etaplarla ilgili detaylar ise şöyle:

1. Etap (Alanya - Alanya 145 km \ 26 Nisan)

2. Etap (Alanya - Antalya 182 km \ 27 Nisan)

3. Etap (Kemer- Elmalı 163 km \ 28 Nisan)

4. Etap (Fethiye- Marmaris 132 km \29 Nisan)

5. Etap (Muğla- Pamukkale 160 km \ 30 Nisan)

6. Etap (Denizli - Selçuk 184 km \ 1 Mayıs)

7. Etap (Selçuk- İzmir 168 km \ 2 Mayıs)

8. Etap (İstanbul-İstanbul 121 km \ 3 Mayıs)

TUR'UN LİDER MAYOLARI

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2.HC kategorisinde yer alan TUR'un kurumsal rengi "turkuaz", lider mayosuna da rengini veriyor. Her etap sonunda genel klasmanda ilk sıraya yerleşen sporcu "Turkuaz Mayo" ile sonraki etaba başlarken, formayı TUR sonuna kadar korumayı hedefliyor. Parkur boyunca prim kapılarında alınan puanlar ile lider mayolar her etapta sahiplerini buluyor. Dağların kralının belirlendiği en iyi tırmanışçı prim kapıları ile "Kırmızı Mayo", en güçlü sprinterler arası mücadeleye sahne olan Sprint prim kapıları ile "Yeşil Mayo", Türkiye'nin tarihi ve doğal zenginliklerinin ekranlara taşındığı prim kapıları ile "Beyaz Mayo" her etap sonunda prim kapıları liderlerinin üzerinde kürsüye taşınıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye, Bisikletin Usta İsimlerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement