Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Gaziantep'te Haliliye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, çeşitli illerden toplanan 29 TIR yardım malzemesini Suriyeli ailelere dağıttı.

19.02.2014 11:35  Güncelleme: 11:33

Gaziantep'te faaliyet gösteren Haliliye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, çeşitli illerden toplanan 29 tır yardım malzemesini Suriyeli ailelere dağıttı.

Dernek başkanı Osman Türkman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların yanı sıra ailelerin sıkıntılarını en aza indirebilmek ve Suriyelilere yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için moral ziyaretleri yaptıklarını söyledi.

Resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, firmalar ve hayırseverlerce gönderilen yardımları ihtiyaç sahibi Suriyelilere teslim ettiklerini belirten Türkman, Gaziantep başta olmak üzere Bursa, Karaman, Kayseri, Yozgat, Van, Muş, Trabzon, İstanbul, Samsun, Afyon, Kütahya, Diyarbakır, Sivas ve Aydın'dan gelen yaklaşık 29 tır, kamyon ve kamyonetten oluşan yardım malzemesinin derneklerine ulaştığını ifade etti.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Türkman, "Ayrıca Halep'in Çobanbey kasabasına 4 bin kumanya gönderdik. Karkamış çadır kente bir kamyon ve bir kamyonetten oluşan yardım malzemesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine de bir kamyonet gıda, giyim ve battaniye yardımı yapıldı" dedi.

Suriyeli sığınmacılara yardım etmenin insanlık görevi olduğunu vurgulayan Türkman, "Bugün Suriyelilere yardım elimizi uzatmazsak, onlara sahip çıkmazsak yarın karşımıza çok farklı sorunlar çıkacağını unutmamamız gerekir" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement