Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Merkel ile Telefonda Görüştü - Son Dakika
Güncel

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Merkel ile Telefonda Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Merkel ile Telefonda Görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

29.09.2014 21:52  Güncelleme: 00:25

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Poroşenko ve Merkel, görüşmede, ülkenin doğusundaki ateşkesin uygulanması ve bölgedeki duruma ilişkin gikir alışverişinde bulundu. Poroşenko ve Merkel, AGİT'in bölgedeki ateşkes sürecini izlemesine ilişkin konuları da ele aldı.

Poroşenko, Ukrayna tarafının ateşkese riayet ettiğini vurgulayarak, Minsk'te imzalanan memorandum uyarınca Rusya'dan, askerlerini geri çekmesi, sınır ihlallerinin durdurulması ve taraflar arasında güvenli bölgenin oluşturulmasına ilişkin sorumlulukları yerine getirmesini beklediğini belirtti. Poroşenko, AGİT'in, daha önce öngörülen insansız hava araçlarını hala kendilerine temin etmemesinden dolayı duyduğu tedirginliği dile getirdi.

İki liderin görüşmesinde ayrıca Rusya-Ukrayna arasındaki doğalgaz sorununa ilişkin en son Berlin'de yapılan üçlü istişarelerin sonuçları da gündeme geldi. Poroşenko, Almanya'nın Ukrayna'ya mali ve insani yardımları sürdürülmesine ilişkin inisiyatifinden dolayı Angela Merkel'e teşekkür etti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Merkel ile Telefonda Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement