Vatandaşın Mağduriyetini Büyükşehir Giderecek - Son Dakika
Ekonomi

Vatandaşın Mağduriyetini Büyükşehir Giderecek

Vatandaşın Mağduriyetini Büyükşehir Giderecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Soma Mezbahası ile ilgili çeşitli yerel gazetelerde yayınlanan haberlere yönelik basın açıklaması yaptı.

10.02.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Soma Mezbahası ile ilgili çeşitli yerel gazetelerde yayınlanan haberlere yönelik basın açıklaması yaptı.

2012 yılında mezbahaların modernleştirilmesinin yasal zorunluluk içerisinde olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, "Soma Belediyesi, mezbahaların modernleştirilmesi ile ilgili sorumluluklarını zamanında yerine getirmiş olsaydı, vatandaşlar şuan mağduriyet yaşamayacaklardı" dedi.

Uzun, açıklamasına şöyle devam etti: "Daha önce ilçe belediyeleri tarafından işletilen mezbaha tesisleri, 6360 Sayılı yasa ile Büyükşehir Belediyesine dönüştürülen belediyemize devredilmiştir. Mezbahaların Büyükşehir Belediyemize devredilmesinden sonraki ilk süreçte, modernizasyonlarını tamamlayarak faaliyetini sürdürebilecek olan Salihli, Alaşehir ve Soma ilçe mezbahaları 2886 Sayılı Kanun kapsamında kiralama yöntemi ile kiraya verilmiştir"

'MODERNİZASYON ŞARTLARINI SAĞLAMADIĞI TAKDİRDE…'

Mezbahaların modernizasyon şartlarını sağlaması gerektiğini belirten Uzun, "Kiraya verilen mezbahalardan biri olan Soma Mezbahası İlçe Belediyesi döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce denetlenip, modernizasyon şartlarını sağlamadığı takdirde ilgili kurumca 31 Aralık 2014 tarihinde kapatılacak mezbahalar içerisinde yer almaktaydı. Bu durumda olan hijyen ve fiziki şartları taşımayan Gördes, Gölmarmara, Kırkağaç, Demirci ve Sarıgöl İlçe mezbahaları da aynı değerlendirme ve süre ile sınırlandırılmış kapatılacak olan mezbaha tesisleri içerisinde bulunmaktaydı. Soma İlçesinde bulunan mezbahayı 03 Kasım 2015 tarihinde kiralayan işletmeci, kiralama işleminden sonra modernizasyon kriterlerini oluşturamadığından 21 Ocak 2016 tarihinde mezbahayı işletemeyeceğini bildirerek sözleşmesini tek taraflı olarak fesih etmiştir" dedi.

'2012 YILINDA MEZBAHALARIN MODERNLEŞTİRİLMESİ ZORUNLUYDU'

Soma Belediyesi'nin mezbahaların modernleştirilmesi konusunda yasal sorumluluklarını yerine getirmemesinden dolayı vatandaşın mağdur olduğunu sözlerine ekleyen Uzun, "Bazı siyasi parti temsilcilerinin 02 Şubat 2016 tarihinde çeşitli yerel gazetelerde Soma Mezbahası ile ilgili yaptığı açıklamalarda Büyükşehir Belediyesini suçlayıcı ifadelere yer verildiği görülmüştür. Oysaki 6360 Sayılı Yasadan önce 2012 Yılı itibari ile mezbahaların modernizasyon şartlarını iyileştirilmesi zorunluluğunun ilgili Kanunlarla devam ettiği dönemde; bu konuya zamanında hassasiyet gösterilerek gündeme taşınmış olsaydı, söz konusu mezbaha ilçe belediyesinin sorumluluğunda yapılanmasını tamamlamış ve faaliyetine devam eder vaziyette Soma halkına ve kasap esnafa hizmet verir durumda olacaktı" dedi.

'EN KISA ZAMANDA MEZBAHA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ'

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha sorununu en kısa zamanda çözüme ulaştıracağını ifade eden Uzun, "Mezbaha tesisleri; teknik özellikleri olan, mevzuatı ve diğer mevzuatlar çerçevesinde yapımı süreç gerektiren özellikli tesislerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak başta Soma olmak üzere Kula, Selendi, Gördes ve Gölmarmara ilçelerimizde halk sağlığı açısından ve kasap esnafa en iyi hizmeti verecek şekilde çalışmalarını başlatmış olup, en kısa zamanda bu ilçelerimizde geçmişten süre gelen bu sorunun çözümü için gerekli adımları atacaktır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vatandaşın Mağduriyetini Büyükşehir Giderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement