Yalçın: Devlet Yok, Barış Süreci Bitti - Son Dakika
Güncel

Yalçın: Devlet Yok, Barış Süreci Bitti

Yalçın: Devlet Yok, Barış Süreci Bitti

Hüda-Par Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, devletin halkı korumadığını ve kendileri açısından barış sürecinin bittiğini söyledi.

09.10.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti'nin Kobani'ye yönelik saldırıları sonrası Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 18 kişi hayatını kaybetti yüzlerce kişi de yaralandı. Bölgede yaşanan olaylarla ilgili Hüda-Par Şanlıurfa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın İslam coğrafyasında yaşanan kaosun bölgeye de sıçradığını söyledi.

Yalçın, "Hüda-Par olarak kurulduğumuz günden bu yana partimize yönelik, parti üyelerimize yönelik çok ciddi saldırılara maruz kaldık. Bu saldırılar periyodik olarak şu anki tespitlerimize göre 270'in üzerinde gerek Hüda-Par ilçe binalarına gerekse Hüda-Par'a bağlı sivil toplum kuruluşlarına saldırılar yapıldı" dedi.

Medyada çok kirli bir propagandanın yapılmakta olduğunu vurgulayan Yalçın, "Pazar günü Kobani'nin düşmesiyle beraber PKK ve PKK türevleri topyekûn bölgemizde bir savaş ilan ettiler. Maalesef bu savaş birçok ilimizi de içine alarak genişleyerek devam etmektedir. Pazartesi günü HDP yöneticileri ve yetkilileri kendi tabanlarını sokağa inmeye ve ellerinden geleni yapmaya davet ettiler. Salı günü gece 12'den sonra bölgedeki Hüda-Par ilçe binalarına saldırılar başladı. Bu saldırılar başta Batman, Diyarbakır, Van, Siirt, Mardin, Adana, Mersin, Tarsus ve Şanlıurfa olmak üzere yer yer devam etmektedir" diye konuştu.

'SALDIRILARIN KOBANİ'YLE ALAKASI YOK'

Saldırılarda 6 Hüda-Par üyesinin hayatını kaybettiğini kaydeden Yalçın, bu son olaylarla barış sürecinin kendileri açısından bittiğini ifade etti. Yalçın, "Bu saldırılar ne kadar Hüda-Par'a yapılıyor ise de bu saldırılar sadece Hüda-Par camiasına yönelik değil bölgede yaşayan bütün dindar ve mütedeyyin insanlara yönelik bir saldırıdır. Mütedeyyin insanların işyerlerine, evlerine, araçlarına saldırılar gerçekleşmektedir. Batman'da bir çoban sakalı olduğundan dolayı 14 yerinden bıçaklandı. Aldığımız habere göre de bu vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Bu saldırı direk Müslümanlara ve dine yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıların Kobani'yle hiçbir alakası yoktur.

Dün Urfa'da Topçu Meydanı'nda toplanmak suretiyle diğer illerdeki gibi bir saldırı düzenlemek istediler. Bağlarbaşı, Devteşti mahallesinde bulunan esnafımızın camlarını, çerçevelerini aşağı indirdiler. BİM alışveriş merkezini ateşe verdiler. Şehir merkezinde iki aracı ateşe verdiler ve bölgede bir kaos ortama yaratılmaya çalışılıyor. Bu saldırılar olurken devlet ne yapıyordu? Her ne kadar Urfa'da müdahale edildiyse de diğer bölgelerde maalesef iki gün boyunca devlet yoktu. Devlet iki gün boyunca halkı YGDH çeteleriyle, PKK türevleriyle baş başa bırakmıştır" diye belirtti. Yalçın, partilerine yapılan saldırılarda meşru müdafaa çerçevesinde karşılık vereceklerini de sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yalçın: Devlet Yok, Barış Süreci Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement