Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da kar hayatı olumsuz etkiliyor.

09.01.2017 15:56

Yalova'da kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Yalova Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ana arterler ve önemli noktalara ulaşımın kesilmemesi ve yayaların güvenliği için kaldırımlarda kar temizliği çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kentte ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince kar yükü nedeniyle yıkılan, dalları çöken ya da elektrik hatlarına doğru eğilen ağaçlara müdahale edildi. Ekipler 3 günde araçlara, yayalara ve elektrik hatlarına zarar vermesi muhtemel 32 ağacın budamasını yaptı ve yıkılan bazı ağaçları kaldırıldı.

-Sokak hayvanları unutulmadı

Yalova Belediyesi kentte yaşanan soğuk kış şartları nedeni ile etkilenen sokak hayvanlarına yiyecek bıraktı.

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü son 3 günde 45 noktaya 500 kilo mama bırakarak, 2 veteriner ve 6 personelden oluşan 3 ekiple 24 saat aralıksız devam eden çalışmada, sokakta barınamayacak durumda olan ve donma tehlikesi geçiren kedi ve köpekleri de barınma merkezine aldı.

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu, donma tehlikesi geçiren sokak hayvanları ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Duyarlı vatandaşlarımız bilgi verirse hemen koruma altına alarak sıcak bir yuvaya sokak hayvanlarımızı kavuşturacağız.Yoğun kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar da arttırıldı. Yalova Belediyesi tarafından daha önceden sokak hayvanları için yerleştirilen barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını giderecek yerlerin yanı sıra sokak hayvanlarının toplandığı bazı noktalara da mama bırakıldı. Kanatlı hayvanlar da bu çalışma da unutulmadı. Fırınlarda alınan artık ekmekler kuşların ulaşabileceği noktalara konuldu."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da konuya ilişkin "Sokak hayvanlarının da kar yağışı ve soğuktan etkilenmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

-10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Salman, mesajında, gazeteciliğin kutsal bir meslek olduğunu ve gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bir parçası olmaktan gurur duyduğum ve ailem kabul ettiğim gazeteciler, çok önemli bir toplumsal görevi yerine getiriyor. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru, tarafsız, objektif haberciliği kendisine ilke edinmiş bu kutsal mesleği yapan gazeteci arkadaşlarımız, gece gündüz demeden halkımızı aydınlatmak, bilgilendirmek için mesleklerini icra ediyorlar. Bana göre toplumun daha ileriye gitmesinde basın önemli bir görev üstleniyor. Yalova'daki basın mensupları da bu bilinç ile hareket ediyorlar. Ben Yalova'nın daha güzel bir yer olmasında gazetecilerin bakışlarını, yapıcı eleştirilerini ve önerilerini her zaman önemsiyorum. Bu vesileyle tüm gazeteci dostlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılarının devamını dilerim."

Çi·ftli·kköy Kafkas Kültür Derneği·nde kongre heyecanı

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneğinin 3. Olağan Kongresi'nin 29 Ocak Pazar günü saat 14.00'te yapılacağı bildirildi.

Dernek Başkanı Murat Erdoğan, yaptığı açıklamada, pazar günü yapılacak kongreye tüm üyeleri davet ederek, şunları kaydetti:

"3. Olağan Kongremiz seçimli olacak. Kongremiz geçtiğimiz yıllara göre daha farklı geçeceğini umuyoruz. Yolumuza devam etmek için daha aktif, daha çalışkan arkadaşlarla yola devam etmek istiyoruz. Geçmiş yönetimde de görev yapmış olan tüm yöneticilere yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Derneğimiz her zaman ilklere imza atmış olup devamlı üstleri hedef almıştır. Birçok yurt içi, yurt dışı etkinlikleri de buna kanıtlamıştır. Daha iyi yerlere gelmek için bu kongre önemli hale gelmiştir. Kültür ve sosyal faaliyetlere de hep önem vermişizdir. Hep beraber olalım, bugün bu birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement