Yavuzaslan Son Osmanlı ile Trablusşam'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yavuzaslan Son Osmanlı ile Trablusşam'da Buluştu

Yavuzaslan Son Osmanlı ile Trablusşam\'da Buluştu

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Lübnan’ın Trablusşam şehrinde Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit Han’ın torunlarından Selma Sibaii ile bir araya geldi.

29.09.2015 13:19

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Lübnan'ın Trablusşam şehrinde Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit Han'ın torunlarından Selma Sibaii ile bir araya geldi.

TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) heyeti ile birlikte Kurban Bayramı'nda Lübnan'da Sultan Abdülhamit'in soyundan gelen Osmanlı Hanedan Ailesi üyelerinden Selma Sibaii'yi ziyaret etti. Yusuf Tunç, Gökhan Yıldız, Muhammed Talha, Durmuş Köknel, Emin Dibek, Talha Menteş ve Güngör Yavuzaslan'dan oluşan İHH heyeti ile Selma Sibaii görüşmesi Trablusşam'da gerçekleşti. Osmanlı Hanedan Ailesi üyelerinden Selma Sibaii

SİBAİİ: "ÜLKENİZİN KIYMETİNİ BİLİN"

Türkiye'ye ve İslam coğrafyasına selam göndererek etrafında Türkçe bilen insanların az olmasından dolayı Türkçe'de zorlandığını belirten Selma Sibaii, "Herkes Türkiye'nin kıymetini bilsin, büyük bir ülke, kimse huzurun bozulmasına izin vermesin" dedi. Selma Sibaii ailesinden de söz ederek dört çocuğunun olduğunu ve ev hanımı yaşantısı sürdüğünü belirtti. Başbakan Davutoğlu ile hacda birlikte olduklarını açıklayan Sibaii, "Bizimle Türkiye Elçiliği her zaman ilgileniyor. Trablusşam'da konsolos yok, ama Beyrut'daki Türk görevlileri bizimle her zaman irtibat halindedir. İstanbul'a defalarca gititim. Ülkemizi çok seviyoruz" diyerek Türkiye'ye selam söyledi.

ŞEHİTLERE ÇOK ÜZÜLÜYORUM

Selma Sibaii Türkiye'de yaşanan terör olaylarına karşı çok üzüldüğünü belirterek Türk kanallarını izlediğini şehitlere çok üzüldüğünü açıkladı. Sibaii, "Günah bunlar, zor değimli çok şehitlerimiz oldu. Ben çok üzülüyorum. Bunların sonu ne, günah, olmaz böyle. Hayat uzun onlarda çok genç. Olmaz öyle" diyerek şehit ailelerinin acılarını paylaştığını ve başsağlığı dilediğini söyledi. TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, İHH temsilcileri bayram ziyaretinde Selma Sibaii ve ailesiyle sohbet ederek bayram ziyaretini tamamladı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuzaslan Son Osmanlı ile Trablusşam'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement