Yavuzeli İlçesinde Balıkların Nesli Tükeniyor - Son Dakika
Yerel

Yavuzeli İlçesinde Balıkların Nesli Tükeniyor

Yavuzeli İlçesinde Balıkların Nesli Tükeniyor

Yavuzeli Karasu deresine Ağdeğirmen mevkiinde karışan atıklar nedeniyle meydana geldiği iddia edilen balık ölümleri devam ediyor.

16.05.2015 20:29

Yavuzeli Karasu deresine Ağdeğirmen mevkiinde karışan atıklar nedeniyle meydana geldiği iddia edilen balık ölümleri devam ediyor.

İlçe halkı, yetkililerden bir an önce balık ölümlerine sebep olanların tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyor. Yavuzeli halkından Erol Başkahraman, yaklaşık 6 aydır balık ölümlerinin artık gizlenemeyecek kadar artması ve ölü balıkların derenin kıyılarına vurarak ölmesini çaresizce izliyoruz yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Yapılan bilimsel araştırmalarda, hayvan çiftlikleri atık sularının kirlilik oranının çok yüksek olduğu biliniyor. Bu tür faaliyetlerde oluşan atık sularının arıtılmadan doğaya verildiği zaman yüksek miktarda temiz suyu kirlettiği bilimsel araştırmalarda ortaya çıkıyor. Yavuzeli halkı, çevre kirliliği nedeniyle endişe içinde, ilçenin tek akarsuyu Karasu deresinin kirletilmesinin ve insan sağlığına zarar vermesinin önlenmesi için yetkililerin biran önce el uzatmasını bekliyor. Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar 'suyu kirletenlere müdahale edilmesi için bir insanın ölmesi veya hayvanların telef olması mı bekleniyor' şeklinde konuşurken, birçok yere müracaat ettiklerini ve seslerinin yetkililer tarafından duyulmasını bekliyor. Vatandaşlar, bulaşıcı hastalıklarda doğabilecek atık suyun bir an önce ıslah edilerek dere suyuna karışmaması için tedbirler alınmasını ve yetkililerin gerekli çalışmayı yapmasını bekliyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuzeli İlçesinde Balıkların Nesli Tükeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali ihsan Korkmaz: akarsular dağlar denizler sadece bugün bizim değil çocuklarımızın torunlarımızın geleceğidir koruyalım tüm ülkede ve yavuzelinde 0 0 Yanıtla

Advertisement