Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ercengiz: "Kent trafiğini düzenlemek ve otopark ihtiyacını karşılamak öncelikli görevimiz"

17.01.2014 16:01

CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, kent trafiğini düzenlemenin ve otopark ihtiyacını karşılamanın öncelikli görevi olduğunu bildirdi.

Ercengiz, Burdur'da görev yapan mimar ve mühendislerle bir restoranda biraraya gelerek Burdur'da yapmayı planladığı projeleri anlattı.

Ercengiz, toplantıda yaptığı konuşmada, Burdur'un en kronik problemlerinden birinin kent trafiği olduğunu söyledi. Bu konuda çalışma yaptıklarını anlatan Ercengiz, "Kent trafiğini düzenlemek ve otopark ihtiyacını karşılamak öncelikli görevimiz. Bursa Nilüfer Belediyesi'nden trafik uzmanı arkadaşımız Burdur'a gelerek kent trafiği konusunda 2 günlük çalışma yaptı. Çalışma sonunda bir rapor oluşturarak projeler hazırlandı. Otopark eksikliği kent trafiğini içinden çıkılmaz bir duruma getiriyor" dedi.

Öğrencilerin sorunları

Ercengiz, öğrencilerin yaşadıkları sıkıntılar konusunda da Eskişehir'i rol model aldıklarını kaydetti.

Burdur'da 12 bin öğrenci bulunduğunu ve yanlış yerleşke seçimi nedeniyle öğrencilerin kent merkezinden uzaklaştığını ifade eden Ercengiz, "Öncelikle öğrencimizi şehre indireceğiz. Bunun için şehir içi otobüslerimizde bir düzenlemeye gitmemiz gerekiyor. Öğrencimiz İstiklal Yerleşkesi'nden şehre inerken biletlerinin 2 saat daha geçerli olması için çalışma yapıyoruz. Bunu yaparken de ne esnafımıza zarar vereceğiz ne de otobüsçümüz zarar görecek. Ortak akılla bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.

Ercengiz, Burdur'u daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için sosyal projeler hazırladıklarını belirtti.

Toplantıya, CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten de katıldı. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement