Zekeriya Ölmez: Mücadelem Daha İnançlı Devam Edecek - Son Dakika
Yerel

Zekeriya Ölmez: Mücadelem Daha İnançlı Devam Edecek

Zekeriya Ölmez: Mücadelem Daha İnançlı Devam Edecek

Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, hakkında bulunan 2 yıl 6 ay ceza nedeniyle adaylığının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

24.02.2014 17:10  Güncelleme: 17:16

Sultandağı'na bağlı Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, hakkında bulunan 2 yıl 6 ay ceza nedeniyle belediye başkanı adaylığının düşürülmesiyle ilgili, "Seçim sürecinde tarafıma yapılan haksız ve hukuksuz saldırılar karşısında mücadelem daha inançlı ve iddialı devam edecektir" dedi.

Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkında bulunan 2 yıl 6 ay ceza gereği Çay İlçe Seçim Kurulunca belediye başkan adayı olamayacağı yönünde karar çıktığını belirtti.

Cezasının yasalar gereği ertelenmesinden sonra halen başında bulunduğu başkanlık görevini sürdürdüğü için 6352 Sayılı Kanuna göre İçişleri Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Danıştay 8. Dairesi'nin 2013/10169 esas sayılı mütalaası gereği seçilme yeterliliği bulunduğu için aday olduğunu ifade eden Ölmez, şunları kaydetti:

"Çay İlçe Seçim Kurulunca aday olmayacağım yönünde karar çıktı. Danıştay 8. Dairesi'nin mütalaasının dikkate alınmadığını görünce il seçim kuruluna gerekli itirazı yaptım. İl Seçim Kurulu kararı doğrultusunda 15 yıldır görev yaptığım belediye başkanlığına devam edecek veya bırakacağım. Almış olduğum ceza yüz kızartıcı bir suç değil. Bu ceza Sayın Başbakanımızın bile rahatsızlık duyarak şikayetçi olduğu paralel devlet yapılanmasına hizmet eden bir oluşumu sorumluluğum gereği yapmış olduğum ihbardan kaynaklanmaktadır. Her zaman olduğu gibi laik, demokratik, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı siyaset anlayışımla yaşadım yaşamaya da devam edeceğim. Böyle bir suçtan dolayı da cezaevine girmekten gurur duyarım. Kaldı ki aday olamamam durumunda yıllardır emek verdiğim ve çok sevdiğim Yeşilçiftlik halkına hizmet etme noktasında gurur duydum. Halkımız ve bizi sevenlerin hep yanında olacağım. CHP Yeşilçiftlik beldesinde adaysız kalmaz, kalmayacaktır da. Seçim sürecinde tarafıma yapılan haksız ve hukuksuz saldırılar karşısında mücadelem daha inançlı ve iddialı devam edecektir." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zekeriya Ölmez: Mücadelem Daha İnançlı Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement