Yök, Künib ve Tika Başkanları, Bakü'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Yök, Künib ve Tika Başkanları, Bakü'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Yök, Künib ve Tika Başkanları, Bakü\'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 20-21 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği III.

29.05.2013 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 20-21 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği III. Olağan Kongresi ulusal ve uluslararası medya tarafından ilgiyle takip edildi. Burada bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı (KÜNİB) ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, kongrenin ilk oturumunun ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Kafkasya Üniversiteler Birliği, Birliğin projeleri ve faaliyetleri bağlamında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

"MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI, KÜNİB'E DAHA DA HIZ KATACAK"

Kongrenin düzenlendiği Bakü Sheraton Oteli'ndeki basın toplantısında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, KÜNİB'in III. Olağan Kongresi nedeniyle Bakü'de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "Geçen sene Batum'da 2. Kongremizi yapmıştık. Şimdi, hep birlikte, burada 3. Kongremizde Bakü'deyiz ve daha da güçlüyüz. Kafkasya Üniversiteler Birliğinin daha ileriye gittiğini görerek bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Günümüzde kardeş coğrafyalar için en önemli şeyin iş birliği yapmak olduğunu ve bu iş birlikleri sayesinde dünya liginde üniversiteler arenasında yarışabilecek potansiyele ulaşılabileceğini vurgulayan YÖK Başkanı Çetinsaya, "Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesi ülkelerde bu potansiyel var. Yeter ki bizler bu potansiyeli doğru kullanalım. Küresel dünyanın dinamiklerine uygun olarak kullanalım" ifadelerini kullandı.

"Mevlana Değişim Programı"nı ise

"KÜNİB projesine daha da hız katacak yeni bir proje" olarak tanımlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, "Önümüzdeki öğretim yılından itibaren KÜNİB'e dahil ülkeler olmak üzere, ERASMUS bölgesi dışındaki bütün bölgelerde öğrenci ve öğretim üyesi değişimini başlatacağız. Ben bu projenin, bütün Kafkasya coğrafyasına, Türk dünyasına, bütün İslam dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek, bu bakımdan Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne yükseköğretim camiasına katkıları nedeniyle teşekkür etti.

"KÜNİB, 60'A YAKIN ÜNİVERSİTENİN KATILIMIYLA BİRLİKTE DAHA DA BÜYÜDÜ"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya'nın ardından konuşan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise, KÜNİB III. Olağan Kongresi'nde 12 Ülkeden 60'a yakın üniversitenin katılımıyla birlikte, Birlik olarak daha çok büyüdüklerini belirterek, "Sayın Başkanımızın kongrede de söylediği gibi bir network ağı oluşturmak, ilişkilerimizi güçlendirmek ve geleceğe yönelik daha emin adımlar atabilmek gerekiyor" sözleriyle, üniversitelerin bölgesel birlikler oluşturmasının önemli olduğunu bildirdi.

Kafkasya Bölgesi'ndeki birçok ülkenin KÜNİB'e dahil olduğunu ve önümüzdeki süreçte daha stratejik projelerle var olan iş birliklerini geliştirmek istediklerini vurgulayan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Sayın YÖK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize gerçekten çok büyük destek oldular.

'Mevlana Değişim Programı'yla ve kendileri teşrif ederek bizi cesaretlendirdiler. Zaten Kafkasya coğrafyasındaki Üniversite Rektörleri Sayın Başkanımıza "Başkanımız" diyorlar; dolayısıyla böyle muhteşem bir akışkanlık, ilişkiler bu kardeşlik içinde gelişiyor" şeklinde bir tespitte de bulundu.

"TİKA, BU TÜR PROJELERDE HER ZAMAN YER ALACAKTIR"

Toplantıda, üst düzey isimlerin katıldığı KÜNİB III. Olağan Kongresi'nin çok önemli ve faydalı olduğunu hatırlatan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise, Kafkasya bölgesinin bugünü ve geleceği açısından KÜNİB'in bilimsel anlamda büyük etkiler yaratacak bir birliktelik olduğunu ifade etti. TİKA olarak bu tür faaliyetlerde her zaman yer almaktan mutlu olduklarının altını çizen TİKA Başkanı Dr. Çam, "Biz de TİKA olarak bu projelerde iş birliklerinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarda her zaman yer alacağız. Sadece Kafkaslar değil, belki Kafkas üniversitelerinin desteği, gücü ve diğer ülkelerde de birlikteliğin oluşturulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yök, Künib ve Tika Başkanları, Bakü'de Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement