Yrd. Doç. Dr. Kula: Öfke Sonuçtur, Başlangıç Değil - Son Dakika
Güncel

Yrd. Doç. Dr. Kula: Öfke Sonuçtur, Başlangıç Değil

Yrd. Doç. Dr. Kula: Öfke Sonuçtur, Başlangıç Değil

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde "Mutlu bir hayat için stres, kaygı ve öfkeyi yönetmek" adlı bir konferans düzenlendi.

19.12.2014 20:23

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Tarım, Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından personele yönelik olarak "Mutlu bir hayat için stres, kaygı ve öfkeyi yönetmek" adlı bir konferans düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula tarafından geçtiğimiz günlerde Diş Hekimliği fakültesinde yapılan konferansın bir diğer ayağı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşti.

Geçmişte teknolojinin ilerlemesi ve cahillik seviyesinin aza inmesiyle daha güzel yaşayacağımızı düşündüğümüzü ama maalesef maziyi arar hale geldiğimizi söyleyen Kula, dünyanın değişmediğini aksine bozulduğunu belirtti. "İnsanların yeryüzüne yabancılaşması ve mutsuzlaşması artıyor" diyen Kula, dünyanın tamir edilmesi gerektiğini ve yaşayan bütün insanların buna el atması gerektiğini aktardı.

"Strese ve öfkeye giden yol anı yaşayamamaktır. Anı yaşayın. Yaşanılan hiçbir anın tekrarı yoktur" diyen Kula, "öfke sonuçtur, başlangıç değil" dedi. Kula, günümüz yöneticilerinin de çalışanlar üzerinde stres oluşturduğuna vurgu yaparak, "mikrobu olmayan ama bütün hastalıkların anası olan hastalık strestir" dedi.

İnsanın çift kutuplu bir varlık olduğunu, hem iyi yanının hem de kötü yanının olduğunu söyleyen Kula, insanın kendisiyle barışık olması gerektiğini söyledi. Stres ve öfkenin verimliliği düşürdüğünü, kararsızlık yarattığını, hayattan zevk almayı engellediğini dile getiren Kula, en büyük kalp hastalığının kanaatsizlik, haset, gıybet, mutsuzluk olduğunun altını çizdi. "İnsan iradeli bir varlıktır" diyen Kula, insanı mutsuz eden şeyin mükemmeliyet ve takdir duygusu olduğunu, bu duygunun da insanı yıprattığını belirten Kula, şükür edilmesinin önemine değindi. Kula, öfke ile birlikte kızgınlık, kin, hiddet, kaygı ve düşmanlık duygularının gün yüzüne çıktığını söyleyerek, insanın yaşadığı hayatta hakkını ve haddini bilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yrd. Doç. Dr. Kula: Öfke Sonuçtur, Başlangıç Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement