Zafer Okulu Restorasyonu Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Zafer Okulu Restorasyonu Başlıyor

Zafer Okulu Restorasyonu Başlıyor

Manisa İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan tarihi Kula Zafer İlkokulu inşaatı onarım ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

17.04.2014 17:07

Manisa İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan tarihi Kula Zafer İlkokulu inşaatı onarım ve restorasyon çalışmaları başlıyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Tarihi Zafer Okulu binasını ziyaret ederek yapılacak restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kendisinin de Zafer Okulu'nda bir dönem eğitim aldığını ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Zafer Okulu Restorasyon çalışmalarının birçok Kulalının da anılarının yeniden canlandırılacağını söyledi. "Kula Zafer Okulu İlçemizin önemli tarihi yapılarından biridir. Birçok vatandaşımızın bir dönemde olsa burada eğitim almıştır. Çıkan bir yangın sonucu harap duruma düşen bu binanın yeniden eğitim hayatına kazandırılması Kula için çok önemli. Kula'nın Rumlardan kalan en eski yapılardan biri olan Tarihi Zafer Okulu Onarım ve restorasyon çalışmaları için İl Özel İdaresi tarafından yapılan İhale sonucunda onarım ve restorasyon çalışmalarına başlanacağını öğrendik. Tarihi eğitim binası restorasyon çalışmalarının ardından Anadolu ve Güzel Sanatlar Lisesi olarak eğitime tekrar kazandırılacaktır" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zafer Okulu Restorasyonu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement