Zonguldak'ta Engelli Öğrenciler İnteraktif Eğitim Alıyor - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Engelli Öğrenciler İnteraktif Eğitim Alıyor

Kozlu ilçesinde milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlık iş birliğiyle yürütülen "Eğitim İçin Engelim Yok, Okul Evimde Projesi" kapsamında engelli öğrencilerin, ev ortamında interaktif eğitim alması sağlanıyor.

05.12.2014 18:14

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yürütülen "Eğitim İçin Engelim Yok, Okul Evimde Projesi"yle engelli öğrencilerin ev ortamında interaktif eğitim alması amaçlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığın ortaklaşa yürüttüğü projeyle engelli öğrencilerin evlerinde sınıf ortamı oluşturulmasının yanı sıra interaktif bağlantıyla kayıtlı oldukları sınıf ortamına uzaktan erişimi sağlanıyor.

Proje yürütücüsü Ergin Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, evde eğitim gören öğrencilerin okulla etkileşimini arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin evlerinin bir odasını her türlü donanım ve materyali sağlayarak sınıf ortamına dönüştürdüklerini ifade eden Atmaca, şöyle konuştu:

"Aynı düzeni çocuğun okulda bulunduğu sınıfa da kurduk. Öğrencilerimizin haftanın belli günlerinde sınıf ortamındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine katılmasını sağladık. Bunun yanında gönüllü eğitimcilerimiz de var. Gönüllü eğitimcilerimiz, beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz fiziksel aktivetilerini, müziğe ilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik aktivitelerde bulunmaya devam ediyor. Projemiz 9 ay devam edecek. Öğrencilerimiz zorunlu öğrenim çağından çıkana kadar bu projeden aktif faydalanmış olacak. Türkiye'de şu an için interaktif bağlantı ve engelli öğrencilerimizin sınıf ortamına erişemine ilişkin yapılan ilk proje. Herhangi bir örneği yok."

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya da engellilere sağlanan haklar ve hukuki düzenlemeler hususunda gelişmeye son sürat devam ettiklerini dile getirerek, "Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi ve medeniyet düzeyi engelli insanlara verdiği kıymetle ölçülür. Engellilerimiz sokağa çıkabiliyorsa, rahatsızlık verilmiyorsa, hayatlarını idame ettirebiliyorlarsa ve eğitim imkanları sağlanmışsa o zaman gelişmiş ülke oluyorsunuz. Bu proje, küçük bir adım olacaktır. Bu projenin önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök de "Öğrencilerimize ev ortamında sınıf havası oluşturduk" dedi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Engelli Öğrenciler İnteraktif Eğitim Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement