20. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Verildi - Son Dakika
Kültür Sanat

20. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Verildi

20. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Verildi

Türkan Sabancı: "Sanat alanında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil edeceğine inandığımız pırıl pırıl yetenekler, bizim geleceğe olan güvenimizi ve umudumuzu da artırıyor"

28.11.2013 17:24

Sanat alanında genç yetenekleri desteklemek amacıyla bu yıl 20'ncisi düzenlenen Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, sahiplerini buldu.

Sabancı Müzesi'nde düzenlenen törende, sanat alanında başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla Hacı Sabancı Vakfı tarafından, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmada, resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları dallarında ilk üçe girenler, ödüllerini aldı.

Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, törende yaptığı konuşmada, genç mezunların sanat yaşamlarına profesyonel birer sanatçı olarak adım attıkları ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Sakıp Sabancı'nın, Sabancı ailesinin ve Hacı Sabancı Vakfı'nın bu önemli desteklerinin hafızalardan silinmeyeceğini söyledi. Karayağız, "Sanat alanında başarılı ve gelecek vaad eden yeni mezun genç sanatçıları desteklemeye devam eden Sabancı ailesine bir kez daha kurumumuz ve öğrencilerimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkan Sabancı ise Sabancı ailesi olarak sanat alanında başarılı ve gelecek vaad eden gençleri desteklemekten gurur duyduklarını söyledi. Sabancı, "Sanat alanında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil edeceğine inandığımız pırıl pırıl yetenekler, bizim geleceğe olan güvenimizi ve umudumuzu da artırıyor" diye konuştu.

Türkan Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Karayağız, resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları dalında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Genç sanatçılar da Türkan Sabancı'ya, yaptıkları eserleri hediye etti.

Törene, ressam Bedri Baykam, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada, resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları dallarında birinci olanlara, 40, ikincilere 25, üçüncülere ise 15 cumhuriyet altını verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 20. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement