Antalya Kültür Sanat Vakfı Çalışanları Haklarını İstiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya Kültür Sanat Vakfı Çalışanları Haklarını İstiyor

Antalya Kültür Sanat Vakfı Çalışanları Haklarını İstiyor

Antalya'da 9 yıl önce kapatılan Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın eski çalışanları, hak ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Eylemde, Altın Portakal Film Festivali'ne uzun yıllar hizmet etmiş olan emekçilerin çözüm beklediği vurgulandı. Grup, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan randevu talep etti ancak yanıt alamadıklarını belirtti.

21.08.2023 16:45

Antalya'da 9 yıl önce Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın (AKSAV) kapatıldığı gerekçesiyle işten çıkarılan çalışanlar, hak ve tazminatlarını alamadıkları iddiasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen bir grup, "Altın Portakal eylemde", "Altın Portakal emekçileri 9 yıldır çözüm bekliyor" pankartları açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Yüksel Doğan, konuyu görüşmek istedikleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten randevu alamadıklarını ileri sürdü.

Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili soruları da yanıtsız bıraktığını belirten Doğan, "Yaklaşan film festivali nedeniyle, sanatçı dostlarımıza ve sanatsever Antalyalılara açık bir çağrıda bulunmaktayım. Emekten yana tavır alınız. İşçiden yana tavır alınız. Haklarını alamamış bu insanlar, Antalya'ya, Altın Portakal Film Festivaline uzun yıllar hizmet etmiş, içimizdeki insanlardır, komşularımızdır, sanat emekçileridir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya Kültür Sanat Vakfı Çalışanları Haklarını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement