Azerbaycan'da Sınırsız Sanat Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Azerbaycan'da Sınırsız Sanat Sergisi

Azerbaycan\'da Sınırsız Sanat Sergisi

Azerbaycan'da, Azerbaycanlı ve Türk genç ressamların eserleri sergilendi.

15.11.2013 13:59

Azerbaycan'da, Azerbaycanlı ve Türk genç ressamların eserleri sergilendi.

Başkent Bakü'de, 2009'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden işadamı ve koleksiyoner Nahid Kabakçı'nın anısına "Sınırsız Sanat" isimli uluslararası sempozyum düzenlendi. Azerbaycan Eğitim Bakanlığı, Türkiyenin Bakü Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Azerbaycan Ressamlar Birliği tarafından organize edilen sempozyumun son gününde, sempozyuma katılan genç ressamların resim ve heykellerinin bulunduğu serginin açılışı yapıldı.

Azerbaycan Ressamlık Akademisinde açılan sergide, Gazi Üniversitesinden 5, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden 6, Azerbaycan Ressamlık Akademisinden 10 öğrencinin 35 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışa katılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye-Azerbaycan arasında her alanda var olan iyi düzeydeki işbirliğinin sanat alanında da olduğunu ve iki ülke arasındaki birlikteliğin her zaman devam edeceğini kaydetti.

Sanat alanıdaki etkileşimin daha da artması gerektiğini vurgulayan Karayağız, işadamlarının sponsorlukları dışında devletin de bu yapıya sahip çıkmasının öneminden bahsederek hem Azerbaycan hem de Türkiye hükümetlerinin bu alandaki işbirliği ve etkileşime ciddi biçimde destek vermesi gerektiğini ifade etti. İki ülke arasında yapılan öğrenci değişiminin öneminden de bahseden Karayağız, Azerbaycan'da resim sanatının Sovyet geleneğinin özelliklerini taşıdığını, Türkiye'de ise batı yönümlü çağdaş sanat akımlarının etkili olduğunu belirterek, öğrenci değişimde karşılıklı bu ekollerin öğrenilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Kudret Türküm ise Azerbaycanlı ressamlarla iletişim kurmak için Bakü'ye geldiklerini, karşılıklı olarak birbirlerinden öğrenecekeleri çok şeyler olduğunu söyledi. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Azerbaycan'da Sınırsız Sanat Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement