Batı müziğindeki Osmanlı izleri CRR'de yankılanacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Batı müziğindeki Osmanlı izleri CRR'de yankılanacak

Batı müziğindeki Osmanlı izleri CRR\'de yankılanacak

İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren CRR, proje sanat yönetmenliğini piyanist Tutu Aydınoğlu'nun üstlendiği özel bir konser programına ev sahipliği yapacak.

25.01.2017 10:59  Güncelleme: 11:00

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, geçmişten günümüze Avrupalı klasik müzik bestecilerinin Osmanlı padişahları ve Türk hayranlığını yansıtan eserlerinin seslendirileceği "Batı Müziğinde Osmanlı İzleri" adlı konser programıyla İstanbullu sanatseverleri buluşturacak.

"Batı Müziğinde Osmanlı İzleri" adlı konser programı, 27 Ocak Cuma günü CRR'de gerçekleşecek. Konserde; J. P. Rameau, G. Handel, A. Hasse, C. W. Gluck, J. Haydn, V. A. Mozart, L. van. Beethoven, K. M. Weber, G. Rossini, J. Bizet, E. P. Alvars ve F. Liszt'in eserlerini kapsayan geniş bir repertuvar seslendirilecek. Dinleyicileri tarihsel bir yolculuğa çıkartacak olan programda, piyanist Tutu Aydınoğlu'na koro şefi Bülent Halvaşi, solist soprano Bengisu Çimen ve Ekin Su Paker, solist tenor Algın Özcan ve Uğur Etiler ile arpta Yonca Özkan Bilenoğlu, kemanda Oleksandr Samoylenko, viyolonselde Jülide Canca Eke ve basta Erdem Sakarya eşlik edecek.

Azerbaycan ve Türkiye'deki birçok saygın konser salonunda sayısız resital ve oda müziği konserleri veren Aydınoğlu'nun, tozlu raflardaki notaları gün yüzüne çıkartacağı bu konseri, 20.00'de başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Batı müziğindeki Osmanlı izleri CRR'de yankılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement