Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan Yolcusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan Yolcusu

Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan Yolcusu

Boğaziçi Caz Korosu, serüvenine ve başarılarına bir yenisini eklemek üzere Bulgaristan'a gidiyor.

09.05.2014 10:56  Güncelleme: 10:51

2007 yılından bu yana şef Masis Aram Gözbek yönetiminde müzikal yolculuğuna devam eden, üç kıta, sekiz ülke ve yirmi dört şehirde 1.000.000'dan fazla dinleyiciye ulaşan Boğaziçi Caz Korosu, serüvenine ve başarılarına bir yenisini eklemek üzere Bulgaristan'a gidiyor.

İki dünya şampiyonluğu, 9 altın madalya, 3 altın diploma ve pek çok özel ödülün sahibi Boğaziçi Caz Korosu, bu yıl 35.'si düzenlenen ve dünyanın sayılı korolarının kabul aldığı, European Grand Prix'ye bağlı 6 yarışmadan biri olan 'International May Choir Competition'da Türkiye'yi temsil edecek.

Daha önce ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya ve Macaristan gibi ülkelerde katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarılarla ülkemizi gururlandıran Boğaziçi Caz Korosu, yarışma için özel bir repertuvar hazırladı. Koro, Türkiye'den Hasan Uçarsu, Erdal Tuğcular gibi bestecilerin yanı sıra, Bulgar besteci Milko Kolarov, Eric Whitacre ve Ko Matsushita gibi dünyanın önemli koro müziği bestecilerinin eserlerini de seslendirecek.

Çalışmalarını büyük bir özveri ve disiplinle sürdüren Boğaziçi Caz Korosu, uluslararası arenada bayrağımızı bir kere daha dalgalandırmak üzere tüm müzikseverlerin desteğini bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement