Bursa’da Fotoğraf Günleri Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa’da Fotoğraf Günleri Başladı


Bursa’da Fotoğraf Günleri Başladı

Bursa, Büyükşehir Belediyesi İle Bufsad Tarafından Organize Edilen ´19. Bursa Fotoğraf Günleri´Ne Ev Sahipliği Yapıyor.

18.10.2010 20:28

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) işbirliği ile düzenlenen '19. Bursa Fotoğraf Günleri', Emirhan'da usta sanatçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen '19. Bursa Fotoğraf Günleri', 31 Ekim Pazar gününe kadar, fotoğrafa gönül veren sanatçılarla sanatseverleri bir araya getirecek.

Bu yıl "Vizör'e bakmak" başlığı altında düzenlenen ve ana teması "Şiir, Şehir ve İnsan" olarak belirlenen '19. Bursa Fotoğraf Günleri'nin açılışı da renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, fotoğraf sanatına emek verenleri bir araya getiren organizasyonun kentte geleneksel olarak gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bursa, sıklıkla birbirinden güzel sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de kültürel etkinliklere katkı koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Utku Kaynar da fotoğraf günlerinin 19. buluşmasının heyecanını taşıdıklarını ifade ederek, "Gönlümüzden geçen tek şey Bursa. Bu nedenle Bursa'da fotoğraf sanatının yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

BUFSAD, 2011 yılında 25. yılını kutlayacak. Bunun da heyecanını şimdiden yaşıyoruz" dedi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Akgün ile Emirhan Yöneticisi Doğan Akkoç da Bursa'nın önemli tarihi mekanlarından olan Emirhan'da fotoğraf üstadı Ara Güler'in eserlerinin sergilenmesinin önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından konuklar, Ara Güler'in fotoğraflarını beğeniyle izledi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının ve Bursalı fotoğraf gönüllülerinin de izlediği sergiye turistler de büyük ilgi gösterdi.

Bursa fotoğraflarla renklendi

Etkinlik kapsamında Bursa yine bir ilke imza atarak, Altıparmak ve Atatürk Caddeleri ile Kapalıçarşı'yı da galeri olarak değerlendiriliyor. Kapalıçarşı'daki Ara Güler fotoğraflarının yanı sıra Altıparmak Caddesi'nde 1991 yılında Bursa'daki bir sergi açılışından ayrıldıktan sonra geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren usta sanatçı Sami Güner'in "Bursa Fotoğrafları" izlenime sunuluyor. Atatürk Caddesi'nde de Bursa Kent Müzesi arşivinden derlenen "Bursa'da Milli Bayramlar" konulu fotoğraf sergisi görülebilecek.

Aynı zamanda Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi'nde de Ersin Alok ve Selim Güneş, Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde Erdal Yazıcı ve Enes Özdil, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde ise Sıtkı Fırat'ın eserleri görülebilir. Merinos'taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin sergi salonları da 20 – 31 Ekim tarihleri arasında Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Topluluğu Çalışma Grubu, BUFSAD'ın sergileri ile 'Kardeş Kentlerden…' başlıklı fotoğraf sergisini ağılayacak.

Özel etkinlikler bir arada

19. Bursa Fotoğraf Günleri kapsamında 22 ile 24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Fotomaraton, "Şiir, Şehir ve İnsan" teması çerçevesinde gerçekleştirilecek. Ozan Sağdıç, Merih Akoğul ve Güven Aktaş gibi tanınan isimlerin yer alacağı yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödül verilecek. Organizasyonun en önemli başlıklarından birini ise atölye çalışmaları oluşturuyor.

Zübeyde Hanım Kız Meslek, Necatibey Meslek, Yıldırım Ticaret Meslek ve Feriha Uyar Kız Meslek liselerinde düzenlenecek atölye çalışmaları; Nihat Küçük, Alper Birsel, Güven Aktaş, Semih Ural ve Yüce Doruk'un eğitmenliğinde hayata geçirilecek. Ayrıca organizasyon süresince sergilerin yanı sıra hemen her akşam sanatçıların katılımı ile söyleşiler ve fotoğraf gösterileri de yapılacak.

'19. Bursa Fotoğraf Günleri'nin programları Tayyare Kültür Merkezi ve BUFSAD merkezinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bursa’da Fotoğraf Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement