Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü

Engellilerin sorunlarına ve kamusal alanların engellilere uygun yapılaşması gerektiğine dikkati çekmek için "flash mob" gösterisi yapıldı

03.12.2013 15:03

Engellilerin sorunlarına ve kamusal alanların engellilere uygun yapılaşması gerektiğine dikkati çekmek için "Engele ruhsat verme" sloganıyla "flash mob" gösterisi yapıldı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik için, Gripin müzik grubu üyeleri, engellilerle Bakırköy Meydanı'nda bir araya geldi.

Burada, "Engele ruhsat verme" sloganıyla, "birbirini tanımayan bir grup insanın internet üzerinden belirlenen yer ve zamanda, amacı genelde eğlence olan bir eylemi gerçekleştirmeleri" olarak tanımlanan "flash mob" gösterisi yapıldı.

Gösteride sembolik olarak tekerlekli sandalye kullanan Gripin üyeleri, daha sonra kısa bir konser verdi.

Etkinlikte konuşan TOFD Başkanı Ramazan Baş, kentlerde kamu tarafından yapılan tüm yapıların engellilerin kullanımına uygun şekilde inşa edilmesini istediklerini söyledi.

Engellilerin kentsel yaşamdan soyutlanmak yerine, sahip oldukları hakları özgürce yaşadığı bir kente ulaşmalarını sağlamak için böyle bir gösteri düzenlediklerini dile getiren Baş, kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Gripin solisti Birol Namoğlu da engellilere katkı sağlayacak uygulamanın bir parçası olmak istediklerini anlatarak, "Engellilerin önündeki engeller, üzerinde durulması gereken bir konu. Engellilere göre yapılmayan yapılara, ruhsat verilmemesini umuyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement