Dünyaca Ünlü Haber Fotoğrafçısı Ron Haviv Türkiye'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyaca Ünlü Haber Fotoğrafçısı Ron Haviv Türkiye'de

Dünyaca Ünlü Haber Fotoğrafçısı Ron Haviv Türkiye\'de

BASIN BÜLTENİDİR.

22.06.2010 18:17

BASIN BÜLTENİDİR.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, VII Ajansı’nın kurucu üyelerinden, dünyaca ünlü Amerikalı haber fotoğrafçısı Ron Haviv’in karma sergisine ev sahipliği yapıyor. Ron Haviv’in farklı kurum ve kuruluşlar için dünyanın farklı yerlerinde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan karma sergisi 25 Haziran 2010 tarihinde düzenlenecek bir kokteylle açılacak. Sergi, 25 Temmuz tarihine kadar gezilebilecek.

Açılış ve Kokteyl: 25 Haziran Cuma, 19:30

Yer: PhotoWorld Fotoğraf Merkezi

Adres: Bahariye Caddesi Kuzu Kestane Sok. No: 16 Kadıköy/ İSTANBUL

Tel: 0216 418 19 76

www.photoworldfotografmerkezi.com

Ron Haviv Kimdir?

New York’ta yaşayan ödüllü haber fotoğrafçısı Ron Haviv, farklı fotoğraf koleksiyonlarına fotoğraflar verdi. Fotoğraflarıyla pek çok ödül kazandı. Üniversitelerde fotoğraf konulu konferanslar veren Haviv, farklı televizyon programlarında da fotoğraflarıyla yer aldı. World Press Photo, Pictures of the Year, Overseas Press Club ve Leica Camera’dan ödül alan fotoğrafları Louvre müzesi başta olmak üzere farklı müzelerde ve galerilerde, Birleşmiş Milletler Dış İlişkiler Konseyi’nde sergilendi.

Kitap haline gelen çalışmalarının başında; “Blood and Honey: A Balkan War Journal” ve “Afghanistan: On the Road to Kabul” geliyor. Ron Haviv, The Charlie Rose Show, NPR, Good Morning America, ABC World News Tonight, CNN ve MSNBC gibi kanal ve programlarda bugüne kadar yaşamış olduklarını fotoğrafları ve belgesel çalışmaları eşliğinde sundu. 2001 yılında kurulan VII fotoğraf ajansının 7 kurucu üyesinden biri olan Haviv, Alexandra Boulat, Gary Knight, Antonin Kratochvil, Christopher Morris, James Nachtwey ve John Stanmeyer ile birlikte ajans faliyetlerini sürdürüyor.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi

Farklı bakış açısı, etkin çalışma metodu ve yenilikçi uygulamaları ile “Fotoğraf Platformu” olma görevini iki yıldır başarı ile yürüten PhotoWorld, faaliyetlerini PhotoWorld Fotoğraf Merkezi olarak tek çatı altında topluyor.

Dersler

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde Temel, ileri, portre, doğa, makro, still life fotoğraf dersleri, Marka/model bazlı makine ve lens eğitimleri, Konulu atölyeler, Püf noktası eğitimleri, Usta fotoğrafçıların katıldığı atölyeler, Ev hanımları için pratik fotoğraf eğitimi, Çocuklar için eğlenceli fotoğraf eğitimi, Fotoğraf makinesi ile video çekim dersleri, Temel ve ileri görüntü işleme programları eğitimi, Baskı atölyesi, Amatör sinema/video dersleri ve amatör post prodüksiyon dersleri (montaj) veriliyor.

Etkinlikler

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde ayrıca fotoğraf sergileri, Usta fotoğrafçıların katıldığı söyleşiler, Periyodik slayt gösterileri, Fotoğraf konulu film gösterileri, Donanım ve yazılım konulu film gösterileri ve Periyodik fotoğraf gezileri düzenleniyor.

Bilgi Merkezi

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde yer alacak Fotoğraf Müzesi’nde filmler, makineler, lensler, baskı aparatları, dijital ve analog makine parçaları sergileniyor.

Kütüphane bölümünde farklı dillerde yüzlerce fotoğraf yayını ve dergiye erişim imkanı bulunuyor.

Merkezde bulunacak KIOSK’lardan farklı dillerde binlerce e-dergi, e-kitap, soft dokümanlar, videolar ve fotoğraf belgeleme arşivine kolayca erişilebiliyor.

Baskı Merkezi

Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların farklı boyutlardaki fotoğraf baskı talepleri PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde karşılanabiliyor.

Canon Görsel Akademi

Canon makine satın alanlara fotoğraf veya video eğitimi veren Canon Görsel Akademi, PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde faaliyet gösteriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Dünyaca Ünlü Haber Fotoğrafçısı Ron Haviv Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement