Dünyaca Ünlü Müzisyen Tekbilek, Bursa'da Hayranlarıyla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyaca Ünlü Müzisyen Tekbilek, Bursa'da Hayranlarıyla Buluştu

Dünyaca Ünlü Müzisyen Tekbilek, Bursa\'da Hayranlarıyla Buluştu

Bir kitabevinde söyleşi ve imza günü etkinliğine katılan Tekbilek, hayranlarının sorularını yanıtladı Tekbilek: "Yeni albümün ismi 'Adam' olacak. 'Adem' diye yeni bir ilahi yaptım, onun ismini koymak istiyorum"

12.07.2013 17:49

Dünyaca ünlü ney ve bağlama virtüözü Ömer Faruk Tekbilek, "Yeni albümün ismi 'Adam' olacak. 'Adem' diye yeni bir ilahi yaptım, onun ismini koymak istiyorum" dedi.

Bursa'da bir kitabevinde düzenlenen imza günü ve söyleşi etkinliğinde hayranlarıyla bir araya gelen Tekbilek, burada yaptığı konuşmada, her mesleğin ufak tefek püf noktası, sırrı olduğunu söyledi.

Melodilerden önce neyin 'hu' diye gelen sesine aşık olunduğunu belirten Tekbilek, şöyle devam etti:

"Bütün mesele ton. İnsanoğlunda bir sertlik vardır. Bir şey yaparken lüzumundan fazla enerji harcarız. Bu şiddeti anlamanın sırrı, nefesi sonuna kadar kullanmaktır. Eğer sonuna kadar bitirmezsen ciğerindeki nefesi, o şiddetin farkına varamazsın. Eve nasıl kapıdan girilirse neye de boş sesle girilir. Tonu bulmak için en az 4 nefesle talim yapacağız. Her sabah 7 nefesle yaparım bunu ve zihni avare etmemek için de 7 ayetlik Fatiha suresini okurum. Hem dua etmiş oluyorum hem de odaklanmamı sağlıyor. Nefes tamamen bitince öyle bir sükun geliyor ki işte orada Cenab-ı Hakk'ın verdiği nefesle yeniden canlanıyoruz. Bütün mevzu, üflerken gevşemek."

Yeni albümünü sonbaharda çıkarmayı hedefliyor

"I Love You" parçasının kendisinde çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Tekbilek, insanlara daha çok yakınlaştığı bu parçanın, kendisine öz güven verdiğini kaydetti.

Son çıkan "The Meeting Of The Legends" albümünün çok özel olduğunu vurgulayan Tekbilek, şöyle konuştu:

"Önce iki kişiyle projelere başladık. Sonradan bütün tanıdığım müzisyen arkadaşlar yavaş yavaş dahil oldu. En sonunda da Brian Keane de iki parça çaldı. O da katılınca bambaşka bir hale geldi kalite olarak. Gönlümüzü titreten bir yapıt oldu. Hazırlık aşamasındaki albümün kayıtlarına da aralık ayında başlayacağız. İlk anda 4-5 arkadaş beraber çalıyoruz, sonra teknolojinin verdiği imkanlarla ilaveler yapıyoruz. Yeni albümün çıkışı, inşallah belki gelecek eylül, ekim gibi olur. Elimden geleni yapacağım ama aceleye de getirmek istemiyorum. Albümün ismi 'Adam' olacak. 'Adem' diye yeni bir ilahi yaptım, onun ismini koymak istiyorum." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dünyaca Ünlü Müzisyen Tekbilek, Bursa'da Hayranlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement