İş Sanat'ın Yıldızlar Serisinin Son Konuğu - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat'ın Yıldızlar Serisinin Son Konuğu

İş Sanat\'ın Yıldızlar Serisinin Son Konuğu

İş Sanat, Milli Reasürans'taki konser salonunda sanatseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar serisinde Şemsa İdil Ural'ı ağırlıyor.

07.05.2013 09:47  Güncelleme: 09:51

İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin son konuğu genç çellist Şemsa İdil Ural

Genç yetenek Şemsa İdil Ural, İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisi ile Millî Reasürans'ta

İlk solo konserini 12 yaşında Terakki Vakfı Okulları konser salonunda veren genç sanatçı, 5 yaşında yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yuva sınıfına, aynı zamanda da ilkokul 1. sınıfa başladı. 7 yaşında Prof. Reşit Erzin'in viyolonsel sınıfına kabul edilen çellist Şafak Erişkin, Rahşan Apay, Tayfur Çağlayansu, Murat Berk, Hakkı Öztürk ve Çağ Erçağ ile özel olarak çalıştı. Şemsa İdil Ural, 2008 yılında Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi bünyesinde Prof. Maria Kliegel, Prof. Clauss Kangiesser ve Vivace Müzik Akademisi bünyesinde Prof. Anna Maria Ganter Hess ile düzenlenen viyolonsel masterclass'ına aktif olarak katıldı.

Oda müziği çalışmalarına Deniz Yücel ve Seda Subaşı ile başlayan genç ve başarılı yıldız, Prof. Cana Gürmen ile oda müziği çalışmalarını sürdürdü. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Lisans mezunu olan Şemsa İdil Ural, Prof. Eldar İskenderov ile çalışmalarına devam ediyor. Gecede, Şemsa İdil Ural'a oda müziği kariyerini dünyaca ünlü müzisyenlerle verdiği konserlerle devam ettiren genç kuşağın önemli piyanistlerinden İris Şentürker eşlik edecek.

Şemsa İdil Ural, İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin son konserinde 14 Mayıs'ta Milli Reasürans'ta sahne alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat'ın Yıldızlar Serisinin Son Konuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement