İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

Etkinlikler kapsamında Nej ve Young Hee Lee defilesi düzenlendi

11.09.2013 22:40

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 etkinlikleri kapsamında Nej ve Young Hee Lee defilesi düzenlendi.

Hilton Convention Center'da, koreografisini Zeynep Arkök'ün hazırladığı Nejla Güvenç defilesinde, Hande Subaşı, Didem Soydan, Ebru Öztürk ve Burcu Kutluk'un da aralarında bulunduğu mankenler podyuma çıktı.

Defilede Nej, "Denge" adını verdiği özel koleksiyonuyla modaseverlerle buluştu. Temiz çizgiler ve minimal detayların odak noktası olduğu koleksiyonda, geçmişten günümüze Türk kültürünü yansıtan renk ve formlar kullanılarak günümüz trendleri yorumlandı.

Ruhani bir his yaratmak için koleksiyonunda kullandığı derin tonlarla birlikte bedeni tamamen örten silüetleri tercih eden Nej, zıtlıkların bir araya geldiğinde nasıl bir bütün olduğunu ve dengeyi sağlamak için zıtlıkların toplamına ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Koleksiyonunda tamamen organik kumaşların yanı sıra zengin bir renk paleti kullanan Nej, kıyafetlerinde yoğun maviler ve yakıcı kırmızıların yanında yumuşatılmış mercan kırmızı, açık leylak tonları, mor, lacivert, nötr gri ve beji tercih etti.

- Modacı Young Hee Lee

Başarılı Koreli modacı Young Hee Lee ise defilede, Üç Krallık ve Chosun Hanedanlığı dönemindeki geleneksel kıyafetlerden başladı, günümüze kadar uzanan bir koleksiyonla seyirciyle buluştu.

Geleneksel Kore motiflerini ve hanbokları modernleştirerek günümüz modasına uyarlayan Young Hee Lee'nin koleksiyonu iki temadan oluştu. İlk temada, doğanın neşeli renklerini Kore motifleriyle birleştirerek özel kıyafetler hazırlayan Lee, ikinci temada ise geleneksel hanbok eteklerini modern elbiselere çevirerek Asyalı kadının şıklığını ve kullandığı doğal renklerle saflığını vurguladı.

Young Hee Lee, final bölümünde de "Costumes of Wind" adını verdiği modern çizgiye sahip koleksiyonu sundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement