Kazım Koyuncu Çevre Ve Müzik Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazım Koyuncu Çevre Ve Müzik Festivali

Kazım Koyuncu Çevre Ve Müzik Festivali

Karabağlar Belediyesi İle Kaçkar Kültür Ve Dayanışma Derneği'nin İşbirliğinde 1. Kazım Koyuncu Çevre Ve Müzik Festivali Düzenlenecektir

01.07.2010 16:38  Güncelleme: 16:40

Bu yıl ilki düzenlenen bu etkinlik kapsamında ücretsiz verilecek olan stant yerlerinde çevre örgütleri çalışma alanlarını ve taleplerini dile getirecekler; ekolojik ve organik üretim yapan ve bu yönde çalışma yapan kurumlar ise ekolojik ve organik üretim üzerine aydınlatıcı bilgilendirmeler ve tanıtımlar yapacaklar.

Bunun yanında birbirinden değerli edebiyatçılar ve karikatürcüler ise eserleri ile destek verecekler. Ayrıca bu stantlarda satışı yapılacak olan ürünlerinin gelirlerinin bir bölümü "Kazım Koyuncu Müzik Bursu" adı altında oluşturulan bir fona aktarılarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecektir.

Bu stant yerlerinde çevre örgütlerinden; TEMA, Greenpeace Türkiye, EGEÇEP'e bağlı örgütler, Yarımada Çevre Gönüllüleri Platformu, Deniz Ticaret Odası-Deniz Temiz Derneği yanı sıra; İzmir Üniversitesi, TMMOB'a bağlı odalar, Ekolojik ve Organik Tarım Üreticileri, Köy Kooperatifleri, EKAF'a (Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu'na) bağlı Karadeniz Dernekleri, Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu ve Edebiyatçılar Derneği de yer alacaktır.

Serbest Kürsü adı altında oluşturulan bölümde ise sırasıyla çevre örgütlerine söz hakkı verilerek, taleplerini ve faaliyetlerini özgürce dile getirme fırsatı verilecektir.

Etkinlikler yeşillikler arasında Tulum eşliğinde Horon oynanarak coşkulu bir şekilde devam edecek. Günün ilerleyen saatlerinde ise Karadeniz Halk Oyunları gösterisinin ardından, Karadeniz Müziğinin ve özgün müziğin güçlü seslerinden Grup Kaçkar, Dalepe Nena ve Efkan Şeşen'in yer alacağı müzik gruplarının yanı sıra Kazım KOYUNCU ve çevre mücadelesinin konu alındığı Dina K'aki adlı belgesel gösterimine de yer verilecektir.

Türkiye toplumsal yaşamına çevre mücadelesi, müziği ve kişiliği ile damgasını vurmuş olan Kazım Koyuncu'nun adını yaşatacak olan I. Kazım Koyuncu Çevre ve Müzik Festivali'ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kazım Koyuncu Çevre Ve Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement