Sabri Dede, 23 Yılda 4 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Sabri Dede, 23 Yılda 4 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Sabri Dede, 23 Yılda 4 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Yalova'da yaşayan ve çevresinde ''Sabri Dede" olarak anılan 73 yaşındaki Aydın, kendisine ait serasında yetiştirdiği fidanları karşılık beklemeden 23 yıldır toprakla buluşturuyor Aydın: "Bütün işlerimi çocuklarıma devrettikten sonra, tek işim ağaç yetiştirmek oldu. Yaşım elverdiğince de ağaç yetiştireceğim. Ağaçlar benim evlatlarım gibi. Ağaç yetiştirmek kolay değil"

28.06.2013 11:19

İSMAİL ERSAN - Yalova'da yaşayan ve çevresinde "Sabri Dede" olarak anılan 73 yaşındaki Sabri Aydın, kendisine ait serasında yetiştirdiği fidanları karşılık beklemeden 23 yıldır toprakla buluşturuyor.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 senedir ara vermeden 4 binin üzerinde fidan diktiğini, kendini tamamen bu işe adadığını söyledi.

Emekli olduktan sonra eşiyle Çiftlikköy ilçesine yerleştiğini anlatan Aydın, "Emeklilikte vaktim nasıl geçecek? Kendime bir uğraş bulmalıydım. Doğayı çok sevdiğim için fidan dikmeye başladım. Evimin bahçesinde kurduğum serada fidanlar yetiştirmeye başladım. Bir, iki derken 4 bin fidan oldu. Fidanları satmak amacıyla yetiştirmiştim. Daha sonra bu kararımdan vazgeçtim. Fidanları hayır olarak verip hiç olmazsa gelecek için iyi bir yatırım yapmaya karar verdim ve kendimi doğaya  adadım" diye konuştu.

Aydın, fidan dikimine kamu kurumlarının bahçesinde başladığına işaret ederek, "Kendimi doğaya, hayır işlerine adadım. Bütün işlerimi çocuklarıma devrettikten sonra, tek işim ağaç yetiştirmek oldu. Sağlık ocaklarının, camilerin ve polis merkezlerinin bahçelerine fidan diktim. Bu işi haz alarak yapıyorum. Herkesi fidan dikmeye davet ediyorum" dedi.

Okullarda diktiği fidanlara çocukların ismini veriyor

Sabri dede, okullarda diktiği fidanlara çocukların ismini verdiğini söyledi. Her görevin devlete bırakılmaması gerektiğini anlatan Aydın, "Gelsinler yardım etsinler. Ben okullarda talebelerle fidan dikiyorum" dedi.

Aydın, ağaçların her birine evladı gibi baktığını ifade ederek, "Emekli olduğum 1990 yılından bu yana 4 bin ağacı toprakla buluşturdum. Şimdi toprakla buluşmaya hazır 600 ağacım daha var. Yaşım 73  bunun devamı gelecek. Yaşım elverdiğince de ağaç yetiştireceğim. Ağaçlar benim evlatlarım gibi. Ağaç yetiştirmek kolay değil. İnsanların ağaçları kurutmamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Ağaç dikmek isteyip de imkanı olmayanlara çağrıda bulunan Aydın, "Evinin, okulun bahçesine, mezarlıklara ağaç dikmek isteyenler bana ulaşmaları yeter. Bana adreslerini söylesinler bahçelerinin hangi ağacın yetişmesine müsait olduğunu göreyim ona göre oraya kendi ellerimle ağaç dikerim" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sabri Dede, 23 Yılda 4 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement