T-rex ve Triceratops ile 65 Milyon Yıl Öncesine Yolculuk - Son Dakika
Kültür Sanat

T-rex ve Triceratops ile 65 Milyon Yıl Öncesine Yolculuk

T-rex ve Triceratops ile 65 Milyon Yıl Öncesine Yolculuk

Antalya'da pençe ile kuyruklarını oynatabilen, başını çeviren ve ses çıkaran 28 çeşit dinozor maketinin sergilendiği Dinopark, ziyaretçilerini 65 milyon yıl öncesine götürüyor Çok sayıda Hollywood filmine konu olan T rex ve triceratops gibi dinozorların maketlerinin de sergilendiği Dinopark'ı 2013 yılında 85 bin kişi ziyaret etti.

14.02.2014 11:30

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da pençe ile kuyruklarını oynatabilen, başını çeviren ve ses çıkaran 28 çeşit dinozor maketinin sergilendiği Dinopark, ziyaretçilerini 65 milyon yıl öncesine götürüyor.

Kemer ilçesinde 2 yıl önce açılan ve 30 bin metrekarelik alanda kurulu Dinopark, ziyaretçilerini 65 milyon yıl öncesine yolculuğa çıkarıyor. Çin'de 70 gün süren çalışmayla üretilen ve 45 günlük yolculuğun ardından kente getirilen maket dinozorlar, plastik dokusuyla ziyaretçilerine gerçek hissi uyandırıyor. Kuyruklarını oynatabilen, başını çeviren ve çıkardığı seslerle ziyaretçileri korkutmayı başaran dinozorlara turistler büyük ilgi gösteriyor.

Çok sayıda Hollywood filmine konu olan T-rex ve triceratops gibi dinozor türlerinin maketlerinin de bulunduğu parka gelen ziyaretçiler, dinozorların özellikleri hakkında da bilgi edinebiliyor.

Bu yıl 100 bin ziyaretçi bekleniyor

İşletmenin ortaklarından Mustafa Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların dinozorlara karşı büyük ilgisinin olduğunu söyledi.

Haklarında yüzlerce film yapılan ve milyon yıllar önce nesli tükenen dinozorları Antalyalılarla tanıştırdıklarını anlatan Erkan, ziyaretçileri 65 milyon yıl öncesine götürdüklerini kaydetti.

Erkan, "2013 yılında parkı 85 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında Antalyalıların yanı sıra yabancı turistler de yer aldı. Bu yıl 100 bini aşacağımızı düşünüyorum. Bu yıl parkta görselliğin yanında çocuk tiyatrosu gibi eğitici ve öğretici aktiviteler de olacak" dedi.

Parkın giriş ücreti bulunmadığına, sadece aktivite alanından ücret alındığına dikkati çeken Erkan, "65 milyon yıl öncesini hayal ederek parkı oluşturduk. Dinozor maketlerini dokunduğunda gerçek hissi versin diye plastik dokudan yaptırdık. Dinozor maketlerini insanlardan bariyerlerle ayırmadık. İnsanlar dinozorlara dokunup, üzerlerine oturup fotoğraf çektiriyor. Tatilciler, buraya gelip eğlenceli bir gün geçirebiliyorlar" diye konuştu.

Erkan, alternatif turizm anlamında bu tür temalı parkların önemli olduğunu, turistlere kentte deniz, kum ve güneşin yanında farklı duygular ve tatlar yaşatmayı amaçladıklarını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat T-rex ve Triceratops ile 65 Milyon Yıl Öncesine Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement