Tiyatro Kumpanyası "Can" Oyunu - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatro Kumpanyası "Can" Oyunu

Tiyatro Kumpanyası "Can" Oyunu

"Can" oynadığı her salonu doldurarak, seyircilerine müthiş keyifli anlar yaşattı ve yaşatmaya devam ediyor.

26.10.2011 11:13

Kendi eliyle kazdığın kuyuya

Aşk ufacık bir taş atmaktır

Gürültüsü büyüyünce sessizliğin

Marifet yosunlar gibi susmaktır.

Can Yücel

Çağının sorumluluğunu sırtlanmış, hayatın içinden bir an bile eksilmemiş, kendine bile sığmamış ve taşmış bir şairi 85. doğum yılında kendi şiirlerinden uyarlanmış "Can" adlı hayat öyküsüyle anıyor "Tiyatro Kumpanyası".

"Can"ı Can Yücel Şiirlerinden Türk Tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal uyarlamış. Oyunda Can Yücel şiirleri kadar muzip, sert, dik ve duyarlı, Türk resminin desen virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Mehmet Güleryüz'ün "Can" için hazırladığı video-desenler de rol alıyor Kemal Kocatürk'le birlikte. Oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Son yıllarda yaptığı rejiler, yazdığı oyunlar kadar oyunculuğuyla da adından sıkça söz ettiren Kemal Kocatürk'e bu yolculukta, Ayça Kocatürk'ün müziği eşlik ediyor.

Müzik de Can Yücel'in şiirleri, Mehmet Güleryüz'ün desenleri gibi, aynı yalınlığın içinden süzülerek seyircinin kulağına fısıldıyor. Yalın olduğu kadar da anlamlı çevre düzeni ise Sırrı Topraktepe'ye ait. Öyle ki sahneye yerleştirdiği bir merdiven, oyuncunun elinden başrolü çalmak için adeta yarışıyor. Sanki tüm bu olup biteni en yalın halleriyle ilk defa görüyormuşuz gibi hayatımıza sıcacık ışığıyla sokuyor Aslı Atasoy.

"Canlıyız, canlı mı canlı

Ölüler yaşamadıkları için ölüler.

Yaşam adına ölenler

Kıyamete kadar yaşayanlar"

"Can"ın yeniden "Can" bulmasına şahit olmak istiyorsanız, oyun, 28 Ekim Saat 20:30'da Muammer Karaca Tiyatrosunda, 5 -30 Kasım saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezinde, 18 Kasım Saat 20:30'da Muammer Karaca Tiyatrosunda ve 27 Kasım saat 19:00'da Akatlar Kültür Merkezi'nde seyirci önünde olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatro Kumpanyası 'Can' Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement