İnci Enginün'e Türk Edebiyatına Üstün Hizmet Ödülü - Son Dakika
Kültür Sanat

İnci Enginün'e Türk Edebiyatına Üstün Hizmet Ödülü

Bülent Ecevit Üniversitesi, Halide Edip Adıvar'ın vefatının 50. yılı anısına yazar İnci Enginün'e Türk edebiyatına üstün hizmet ödülü verdi.

25.03.2014 21:54  Güncelleme: 22:29

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından Halide Edip Adıvar'ın vefatının 50. yılı anısına yazar İnci Enginün'e Türk edebiyatına üstün hizmet ödülü verildi.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen tören öncesindeki konferansta konuşan Enginün, Halide Edip Adıvar'ın yaşamı ve eserleri hakkında bilgi verdi.

Babasının Halide Edip Adıvar'ı Amerikan Kız Kolejine göndermesinin, Adıvar'ı yepyeni çehreye soktuğunu belirten Enginün, bu olayın Adıvar'ın zihninde Doğu ile Batı, yerli ile yabancı arasında mukayese yapmasını mümkün kıldığını söyledi.

Halide Edip Adıvar'ın kolej eğitiminin, öğrendiği İngilizce ve tanıdığı öğretmenlerin hayatında çok önemli rol aldığını vurgulayan Enginün, şunları kaydetti:

"Mutlak inkara saplanmayan herkes, Türkiye'deki kültür hayatında, kadın hakları konusunda serbest düşünceli bir aydın olarak Halide Edip'in yerini ve etkisini kabul eder. İngilizcesi sayesinde İngiliz edebiyatını ve kültürünü yakından tanıyacak, milli mücadeleye katılmak için Anadolu'ya geçerken çocuklarını Amerikalı dostlarına emanet edecektir. Milli mücadele sırasında bu Amerikalı dostların yardımıyla milli mücadele haberlerinin yurt dışında yayımlanmasını sağlayacaktır."

Enginün'e ödülünü veren BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven ise Enginün'ün Halide Edip Adıvar hakkında en kapsamlı araştırmayı yapan kişi olduğunu hatırlattı.

Törenin ardından öğrenciler, Enginün'e kitaplarını imzalattı.

İnci Enginün\'e Türk Edebiyatına Üstün Hizmet Ödülü
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İnci Enginün'e Türk Edebiyatına Üstün Hizmet Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement