Türk Sanat Müziği Konserleri Yenikapı Mevlevihanesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Sanat Müziği Konserleri Yenikapı Mevlevihanesi

Türk Sanat Müziği Konserleri Yenikapı Mevlevihanesi

Uluslar Arası Mevlana Vakfı'nın Mevlevi Kültürü Ve Sema Etkinlikleri Kapsamında 17 Temmuz Cumartesi Günü Gerçekleştirilecek Olan Konserlerin Başlığı Cumhuriyet Dönemi Bestecileri.

05.07.2010 14:34  Güncelleme: 15:35

Sanat danışmanlığını Tanbur sanatçısı Hakan Talu'nun yapacağı ve Ney, Tanbur, Kemençe, Ud, Kanun, Viyolonsel ile iki ses sanatçısından oluşan topluluk; konserlerde Cumhuriyet döneminin; Osman Nihat Akın, Sadeddin Kaynak, Selâhaddin Pınar, Cevdet Çağla, Emin Ongan gibi bestekârlarının eserlerini seslendirecekler. Saat 14.00'de başlayacak konserler, yeniden yapılanan ve hayata dönen Yenikapı Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilecek.

Zekâi Dede ile son bulan Osmanlı klasik müziği; Hacı Arif Bey, Şevki Bey, Rahmi Bey gibi bestekârlarla bir geçiş dönemi yaşamış ve Cumhuriyetle beraber yeni bir çehreye bürünmüştü. Cumhuriyet Dönemi Türk müziğinin en önemli özelliği olan Kar, beste, Ağır Semai gibi formların ve usullerin yerini de şarkı formları almıştı. Aynı durum güftelerde de kendini göstermiş divan edebiyatının aruz kalıpları yerine daha sade şiirler ön plana çıkmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Türk Sanat Müziği Konserleri Yenikapı Mevlevihanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement