Türkan Şoray: Festivallerde Kazanan Filmler Seyirciye Ulaşamıyor (2) - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkan Şoray: Festivallerde Kazanan Filmler Seyirciye Ulaşamıyor (2)

Türkan Şoray: Festivallerde Kazanan Filmler Seyirciye Ulaşamıyor (2)

Şoray.Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Jüri Başkanı Türkan Şoray, jüri üyeleriyle gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından yabancı basın mensuplarının ilgi odağı oldu.

07.10.2013 14:36

Şoray: VELİAHTIM YOK

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Jüri Başkanı Türkan Şoray, jüri üyeleriyle gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından yabancı basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Ukraynalı gazeteciler Şoray'a, Sophia Loren'e benzetilmesini nasıl yorumladığı sordu. Türk sinemasının Sultanı, "Ben Türkiye'nin Türkan'ıyım" şeklinde yanıtladı ve "Benim için Türk insanın kalbinde Türkan olmak yeterli. Ben de Türkiye'nin Türkan'ıyım. Türk seyircisinin Türkan'ıyım" dedi.

Sorularına "Hakiki Türkan Şoray'a yakın karakter var mı, veliahtınız kim?" diyerek devam eden yabancı basın mensuplarına Şoray, "Ben varım hepsinde. Ben veliaht sözüne karşıyım, rahatsız ediyor. Her sanatçının seyirci kalbindeki yeri ayrıdır. Veliaht demek, onu çıkardı diğerini koydu demektir" diye karşılık verdi.

Türk sinemasının sorunlarından birisinin de star çıkaramamak olduğunu kaydeden Şoray, şöyle konuştu:

"Yıllar önce sinema hakimken, televizyon yokken, Yeşilçam'ın en önemli işlevi star yetiştirmekti. Halkın sevdiği isimler yaratıldı, halk bizleri star yaptı. Ama artık sinema dönemi bitti, televizyon hakim. Televizyonlar sürekli star üretiyor. Ama televizyonlar sürekli star da tüketiyor, ne kadar kalıcı bilemiyorum. Onlar da emek veriyor. Ağır koşullarda çalışıyorlar. Zaten emek verilerek ortaya çıkan değer önemli. Hakkıyla tanınıyorlar ve ön plana çıkıyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Türkan Şoray: Festivallerde Kazanan Filmler Seyirciye Ulaşamıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement