Türkiye Barolar Birliği Başkanı Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

Eskişehir'den Ankara'ya dönerken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun hakaretine uğradığını belirten bir kadın şikayetçi oldu

19.07.2013 12:46

Eskişehir'den Ankara'ya dönerken Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na yeni seçilen Metin Feyzioğlu'nun hakaretine uğradığını iddia eden bir kadın Feyzioğlu hakkında  'tehdit ve hakaret' suçundan şikayetçi oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Eskişehir'den Ankara'ya dönen Zahide Ceylan, ismini sonradan öğrendiği,  trende telefonla yüksek sesle konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nu, yüksek sesle konuşmasından rahatsız olduğunu belirterek uyardı.

Uyarıda bulunmasının ardından Feyzioğlu ve yanında bulunan iki kişinin sözlü saldırısına uğradığını ifade eden  Ceylan, trenin Ankara'ya ulaşmasının ardından polis ekiplerine giderek  Feyzioğlu ve yanındaki 2 kişi hakkında şikayetçi oldu.

Olayın adliyeye taşınmasının ardından nöbetçi savcının talimatıyla ifadesi alınan Ceylan  şöyle dedi:

"Olay günü aynı vagonda 13A-13B ve 13C numaralı koltuklarda oturan kişilerden biri, telefonda yüksek sesle ingilizce konuşarak 'Ülkemde durum çok kötü,polis herkese ateş ediyor.' gibi cümleler kullanıyordu. Ben de çok yüksek tonla konuştuğu için rahatsız olduğumu ilettim. Kendilerine bu kez bana hitaben 'Sen kimsin otur oturduğun yerde, zaten bu ara sizin gibiler ile konuşulmuyor' dedi.Ben ise bir vatandaş olduğumu söyledim.Sonra trende bir kişi de bana destek çıkarak, 'utanmıyormusunuz bir bayana karşı böyle kırıcı oluyorsunuz' dedi. Ayrıca sözkonusu kişinin yanında bulunan 2 kişi ise ona destek çıkarak beni azarladılar,gururum kırıldığı için bu kişiler hakkında 'tehdit ve hakaretten' şikayetçiyim. Sonra yetkililerce fotoğrafı gösterilen ve bana hakaret eden kişinin Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu olduğunu tespit ettim.Yanındaki top sakallı olan arkadaşı ise 'Geri zekalı,rahatsız oluyarsan trenden in' diye bana hakaret etti. Bu 3 kişiden de şikayetçiyim."

Ceylan'ın bu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, sözkonusu koltuklarda oturan kişilerin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Sabri Çepik ve Av. Kürşat Karacabey oldukları belirlendi.

Yetkililer 18 Haziran 2013 tarihinde yaşanan olaya ilişkin 2 görgü tanığının olduğunu belirterek, görüntülerin bulunduğu bir cd'nin de dosyaya konulduğunu ifade ettiler.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayın Eskişehir il sınırında gerçekleştiği için soruşturma evrağını Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği öğrenildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye Barolar Birliği Başkanı Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement