Ve Yassıada Yaslıada Olduğunda… - Son Dakika
Kültür Sanat

Ve Yassıada Yaslıada Olduğunda…

Ve Yassıada Yaslıada Olduğunda…

Adnan Menderes’in adım adım idama götürülüşünü konu alan Yaslıada adlı tiyatro oyunu bu günden itibaren Cennet Kültür Merkezi’nde sahneleniyor.

09.05.2013 14:25

Sanat 3 Gösteri Sanatları tiyatro grubu idama gönderilen yolda Adanan Menderes’in Yassıada günlerini sahneye taşıdı. Yönetmenliğini Sami Gülbaba ve yazarlığını Fatih Gülbaba'nın yaptığı ‘Yaslıada’ adlı oyun, bir dönem oyunu olması nedeniyle ön plana çıkarken, Adnan Menderes'li yılların ilk kez tiyatro sahnesine konmuş olması yönüyle de önem taşıyor.

'Yaslıada' Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ın Yassıada günlerini ve yaşadıkları zorlukları gözler önüne seriyor. ‘Oyunun amacı; yakın tarihimizle bir kez daha yüzleşme, bu hadise olup biterken millet olarak nerede hata yaptığımızı tekrar sorgulamaktır’ diyerek, oyunun mesajına dikkat çeken yönetmen Sami Gülbaba, Yaslıada’da gerçeğe bağlı kalmaya özen gösterdiklerini söylüyor. Tek perdelik oyunda Adnan Menderes'i canlandıran oyuncu Seyfullah Kartal'da Yaslıada oyunu için 'oyunculuk hayatımın en iyi projesi' diyor. Yaslıada bugünden itibaren Küçükçekmece’deki Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenmeye başlayacak. Bilet fiyatları tam 4, indirimli 2 TL.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Ve Yassıada Yaslıada Olduğunda… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement