"Yaşamın İçinden Kadın" Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Yaşamın İçinden Kadın" Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

"Yaşamın İçinden Kadın" Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce (MERKAM) düzenlenen "Yaşamın İçinden Kadın" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı.

04.03.2014 14:31  Güncelleme: 15:16

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak düzenlenen yarışma sonunda 30 fotoğraf sergilenmeye değer görülürken dereceye giren fotoğrafların sahiplerine çeşitli para ödülleri verildi.

Amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların kendi objektiflerinden kadına bakış açılarını yansıtan fotoğraf karelerinin paylaşılmasının amaçlandığı yarışmaya 356 fotoğraf katıldı. Yarışmaya Türkiye'nin değişik illerinden katılan fotoğrafçıların fotoğrafları, Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.

Kurulda; MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner, Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) Kurucu Üyesi Selami Türk, Fotoğraf Sanatçısı Kemal Cengizkan, Foto Muhabiri Necdet Canaran, Fotoğraf Sanatçısı H. Mehmet Acar, MERKAM Yönetim Kurulu üyeleri Öğr. Gör. Asiye Uzel ve Yrd. Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz yer aldı.

Seçici kurul tarafından sergilenmeye değer görülen fotoğraflar, Rektörlük Sergi Salonu'nda düzenlenen bir sergiyle beğeniye sunuldu. 3 Mart Pazartesi günü açılışı yapılan sergiye, MERKAM Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Taner, kadınların hak arayış mücadelelerinin bir buçuk asrı geride bıraktığını ancak halen somut gelişmelerin olmadığını söyleyerek kadınların pek çok alanda gerilerden koştuklarını belirtti. "Dünya ekonomisine en az erkekler kadar katkısı olan, kimi zaman görünmez olan alanlarda, yaşamın sürdürülebilirliğine katkısı olan kadınlarımız için bu sergiyi düzenliyoruz" diyen Prof. Dr. Taner, bu sene daha profesyonel bir jüri seçimi gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Yaşamın İçinden Kadın fotoğraf yarışması kapsamında üç yılın tüm sergilenen fotoğraflarının bir kitap haline dönüştürüleceğinin altını çizen Prof. Dr. Taner, yarışma sürecinde ve serginin gerçekleşmesinde kendilerine yardımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışma sonunda; 'Eylem' adlı fotoğrafıyla İsmet Danyeli birincilik ödülüne, 'Sahte Hayatlar' adlı fotoğrafıyla Murat Ağır ikincilik ödülüne, 'Heykeltraş' adlı fotoğrafıyla Hikmet Cabar Yavuzak üçüncülük ödülüne değer görüldü. Hasan Türker 'Eve Dönüş', Eyüp Karakuş 'Labirent' ve Mustafa Zengin 'Değirmen' adlı çalışmasıyla da mansiyon ödülünü kazanan isimler oldu.

Birinciye 2500 TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye 1000 TL para ödülünün verildiği yarışmada dereceye girenlere belge ve ödülleri Prof. Dr. Emekdaş ve Prof. Dr. Taner tarafından takdim edildi.

Muhabir: Mehmet Koçak

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat 'Yaşamın İçinden Kadın' Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement