Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergileniyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergileniyor!

Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergileniyor!

Yaşar Kemal Fotoğrafları, 1956-2010 Başlıklı Sergi 8 Nisan-15 Mayıs Tarihleri Arasında CKM Sanat Galerisinde Sanatseverlerle Buluşuyor.

04.04.2011 16:08  Güncelleme: 16:10

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan "Al Gözüm Seyreyle" - Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal Fotoğrafları:1956-2010 başlıklı sergi 8 Nisan-15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisinde sanatseverlerle buluşuyor.

Bu kapsamlı sergide Güneş Karabuda'nın 1956 yılından başlayarak çektiği Yaşar Kemal fotoğrafları yer alıyor. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda'nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal'in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergide, Güneş Karabuda'nın fotoğraflarına Yaşar Kemal'in metinleri eşlik ediyor.

"Yılanı Öldürseler" Filmi Özel Gösterimi

9 Nisan 2011, saat 15.00

Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle açılan "Al Gözüm Seyreyle" - Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal Fotoğrafları: 1956-2010 sergisi kapsamında önemli bir etkinlik düzenleniyor. 9 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 15.00'da başlayacak etkinlikte Yılanı Öldürseler adlı film gösterilecek. Yaşar Kemal'in Yılanı Öldürseler adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin bu özel gösterimine başta Yaşar Kemal olmak üzere filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Türkan Şoray, Talat Bulut, görüntü yönetmeni Güneş Karabuda, filmin müziklerini yapan Zülfü Livaneli, filmin yapımcısı Abdurrahman Keskiner ve pek çok davetli katılacak. Yaşar Kemal'in film gösteriminin ardından sevenleriyle buluşacağı bu etkinliği kaçırmayın.

*Film gösterimi ücretsizdir.

Güneş Karabuda'nın Kaleminden Yaşar Kemal:

"Yaşar'la olan dostluğumuz 50 küsur yılı geçmiştir. Onunla öyle değişik mekânlarda, öyle değişik insanlarla beraber olmuşuzdur ki tümünü hatırlamakta zorlanıyorum. Ama bunlardan birkaçı yaşamım süresince belleğimde her dem taze kalacak. İşte hemen aklıma geliveren bir anı: İsveç'in Uppsala Üniversitesi bir gününü Yaşar Kemal'e ayırmış, program yüklü… Başlarında rektör, dizi dizi kelli felli profesörler Yaşar'ın etrafında pervane oluyor! Seminer, konferans, öğle yemeği, akşam da kabul resmi birbirini izliyor. Üniversitenin koca amfisi tıklım tıklım dolu, genç öğrenciler yazarımızı kuşatma altına almış, ona sorular yöneltiyorlar. Sahneye çıkan ünlü bir pop yıldızına gösterilenden farksız bir ilgi görüyor yazar. Salondakilere edebiyat üzerine bir konuşma yapan Yaşar'ı uzun uzun, coşku ile alkışlıyorlar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yaşar Kemal Fotoğrafları Sergileniyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement