Futbol Maçı Gibi Defile! - Son Dakika
Magazin

Futbol Maçı Gibi Defile!

Futbol Maçı Gibi Defile!

Ünlü manken Tülin Şahin, dünyada büyük ses getiren Victoria's Secret defilesinin perde arkasını anlattı.

14.11.2011 09:06  Güncelleme: 09:10

Top model Tülin Şahin, geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve büyük yankı uyandıran Victoria's Secret defilesini haftalık ekonomi dergisi Para için kaleme aldı. İşte, yazının bir bölümü:

HERKES MELEK OLAMAZ

Defilede ünlü isimler bir tarafta otururken, karşı tribünde tamamen profesyonel aktörler oturuyor. Ama profesyonel aktör derken, Hollywood'un gözde oyuncularından bahsetmiyorum. Bu defile için tanınmayan profesyonel oyuncular, özel olarak tutuluyor. Onların görevi; tezarühat yapmak ve salonu coşturmak...

Her bir oyuncunun kulağında görünmeyen bir kulak var. Bu kulaklıklara sürekli direktifler veriliyor.

Markanın kendini her yerde temsil etmesi için seçtiği 'meleklere' yani 'top' isimlere daha fazla coşku yapılması söyleniyor. Böylece henüz 'melek' olarak seçilmemiş, henüz 'top model' statüsüne ulaşmamış biri, gün geldiğinde o yoğun alkışı alsın ve yerini bilsin diye alıştırma yapılıyor. Alkışlar azalıyor ve çoğalıyor.

Aynı kulaklıklar şovu izleyen basın mensuplarında da var. Pazarlama ekibi basın mensuplarının kulağına, modeller podyuma çıktıkça gereken bilgileri veriyor. Herkes anında aynı bilgiye ulaşıyor. ve tabii 'unvan'lar çok önemli olduğu için basın mensuplarına modeller unvanlarıyla söyleniyor. Örneğin; 'Melek Adriana Lima podyuma çıkmak üzere; üzerinde şu şu var' gibi bigiler veriliyor. Bu arada defileye çıkan veya markayla çalışan herkes 'melek' sıfatını alamıyor. Marka, buna çok dikkat ediyor. ve asıl melek olan top model grubu da böylece özelliğini kaybettmemiş oluyor.

ÖZEL IŞIK KULLANILIYOR

Salonda bir reji odası var. Burada çok sayıda kamera ile görüntü alınıyor. Defilenin de bir maçtan farkı yok! Kameralar adeta bir reklam filmi veya Hollywood filmi çekilirmiş gibi kullanılıyor. ve tabii ki, ona göre de ışıklar kuruluyor.

Melekler o gece için sadece podyumda yürümekle yükümlü değiller. Markanın rengi olan pembe halıda tıpkı defileyi izlemeye gelen ünlüler gibi poz vermek zorundalar. Sonra kulise gidip tüm o makyajı sildirip kıyafetlerini değiştirip kuliste tekrar saç yaptırıyorlar. Neden bunu yapıyorlar? Çünkü marka "Bizim yarattığımız 'melekler' de birer 'celebrity' (ünlü)... Ama onları, biz yarattığımız için tıpkı diğer celebrity'ler gibi, bizim 'pembe' halımızda yürüyorlar" imajını vermek istiyor. Böylece gazetecilerin arşivinde Adriana Lima, Doutzen Kroes gibi isimlerin pembe halıda yürürken birçok fotoğrafı oluyor.

KULİSTE KAMERA OrduSU VAR

Tülin Şahin, defilenin perde arkasını da şöyle yorumluyor: "Gelelim kulise... Kuliste tam bir kamera ordusu vardır. Burada TV kameralarını görmek mümkündür ama sadece kuliste... Daha sonra dışarıya çıkmak zorundalar. Öyle sıkı bir güvenlik var ki, kulise girecek basın mensubuna bir kişi eşlik ediyor ve içeriye girmeden önce güvenlik görevlisi ve bir Alman kurdu tarafından didik didik aranıyor."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Futbol Maçı Gibi Defile! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement