İş Dünyasının 'Derin' Tutkusu - Son Dakika
Magazin

İş Dünyasının 'Derin' Tutkusu

İş Dünyasının \'Derin\' Tutkusu

İş ve cemiyet dünyasının ünlü isimleri arasında su altına olan ilgi her geçen gün artıyor.

23.06.2012 06:04

EDA TAŞPINAR

'İkoncan' lakaplı Eda Taşpınar da su sporlarına olan tutkusuyla tanınıyor. Ama sosyetik güzel için su altına dalmanın yeri çok ayrı. Taşpınar; kendisi gibi deniz tutkunu olan sörfçü sevgilisi Bora Kozanoğlu ile birlikte fırsat buldukça dünyanın dört bir yanında dalmaya gidiyor. Su altında kendisini keşfettiğini söyleyen Eda Taşpınar "Su altında olmak farklı hisler uyandırıyor" diyor.

EROL KAYNAR

İşletmeci Erol Kaynar'a 'Balık Adam' demek yanlış olmaz. Bugüne kadar dünyanın dalış yapılabilecek her denizinde daldığını söyleyen Kaynar, her dalışında mutlaka su altı kamerasıyla kayıt yapıyor. Su altının renkli dünyasını çekip belgesel haline getiren ünlü işletmeci; bu güzellikleri herkesle paylaşıyor. Kaynar'ın çektiği belgeseller televizyon kanallarında da yayınlanmıştı.

ÜMİT BOYNER

İş dünyasının su altı tutkunlarından biri de eşi Cem Boyner gibi TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner. Ünlü iş kadını; her fırsatta eşi Cem Bey ile birlikte su altındaki güzellikleri keşfetmek için dünyanın çeşitli bölgelerinde dalıyor.

CEM BOYNER

Lise yıllarından beri amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenen Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'in su altı fotoğrafçılığı macerası ilk kez 1996 yılında, Endonezya'da başlamış. Türkiye'nin önde gelen su altı fotoğrafçıları arasında bulunan Boyner; bugüne kadar Korsika, Kızıldeniz, Filipinler, Endonezya, Maldivler'de dalış yaparak fotoğraflar çekmiş. Ünlü işadamı; 1999 yılında 'Sualtı' adını verdiği ilk sergisini açmıştı.

ALI SABANCI

Tam 14 yıldır büyük bir tutkuyla dalış yapan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı; yılın en az 10 gününü bu hobisine ayırıyor. Su altındayken kendisini anne karnında gibi hissettiğini söyleyen Sabancı, "Uçakta ve su altında kimse rahatsız etmiyor. Buna bayılıyorum" diyor.

ALİ ŞEN

Fenerbahçe'nin efsanevi başkanı Ali Şen'in maceraya olan düşkünlüğünü bilmeyen yoktur. Dünyanın pek çok bölgesinde dalan Şen'in su altında unutamadığı anlardan biri Bahama Adaları'nda yaptığı dalış. Su altında köpekbalıklarını elleriyle besleyen Şen; o anları böyle ölümsüzleştirmişti.

MUSTAFA KOÇ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç; binicilik, golf, fotoğrafçılık ve model uçak gibi birçok hobisinin yanı sıra dalış da yapıyor. Aynı zamanda iyi bir dalgıç ve su altı fotoğrafçısı olan Koç; fotoğrafta deniz fokuyla birlikte yüzerken görülüyor.

AYŞEGÜL DİNÇKÖK

Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök'ün eşi Ayşegül Dinçkök'ün su altı tutkusu çok yeni. Dört yıldır dalan Dinçkök, geçen yıldan bu yana da su altı fotoğrafçılığına merak sardı. Endonezya'daki Sulawesi adasının zengin su altı dünyasını fotoğraflayan Ayşegül Dinçkök; Nisan ayında 'Derin Tutku' adlı bir sergi açtı.

ENDER ALKOÇLAR

Alkoçlar otellerinin patronu Ender Alkoçlar da amatör olarak su altı dalışı yapıyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İş Dünyasının 'Derin' Tutkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement