Bmw Yatırım Haberi Ne Kadar Doğru? - Son Dakika
Otomobil

Bmw Yatırım Haberi Ne Kadar Doğru?

Bmw Yatırım Haberi Ne Kadar Doğru?

Otomobil Gazetesi bu gün irili ufaklı hemen hemen tüm gazetelerde yer alan BMW haberinin öncesinde Borusan tarafından gönderilen basın açıklamasına ulaştı.

13.05.2011 18:00

Sevgili basın mensubu arkadaşlar, Bugün Eşref bey'i arayarak yöneltmiş olduğunuz soruların kaynağı olan yine bugün Münih'te yapılan 91. BMW AG Yıllık Genel Kurul Toplantısı'nda BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Norbert Reithofer'in yapmış olduğu konuşmanın İngilizce metnini ekte bulabilirsiniz.

Dr. Reithofer;

11. sayfada BMW'nin BRIKT ülkelerinde kayda değer büyüme kaydettiğini,

12. sayfada da BRIKT ülkelerinin dinamik büyüme trendinde olduklarını, bu ülkelerdeki insanların daha fazla kişisel mobilite talepleri olduğunu, bunun da daha fazla refah ve özgürlük getirdiğini belirterek Brezilya'da montaj hattı gibi BRIKT ülkelerinde yeni arayışlar içinde olduğunu belirtmiştir.

Türkiye'de bir montaj/ üretim hattı planlandığına dair kesinleştirilmiş bir çalışma olduğuna dair bir bilgi henüz yok.

Bu konuda kişisel görüşünü sorduğumuz Eşref Biryıldız " Gümrük vergisi olmayan bir ülkede üretim kararı verecek olan bir Avrupa otomobil markasının yalnızca yerel pazarda en az yıllık 40. 000 adet satış beklentisi olacaktır. Bu açıdan bakıldığında mevcut ÖTV oranları ile mevcut premium segment markalarından hiçbirinin mevcut modellerinden biri ile bu yıllık satış sayısına ulaşması mümkün değildir" dedi.

Görüşmek üzere, iyi çalışmalar,

Sevgiler, Fatma Tüker

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Bmw Yatırım Haberi Ne Kadar Doğru? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement